SieneK_68 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Hejooo, w szukajce nic nie znalazłem więc piszę nowego posta. Chodzi mi o nakrętki do kół aluminiowych. Mam zamknięte nakrętki i ostatnio jedna z nich odmówiła współpracy przy odkręcaniu. Poradziłem sobie ale podpowiedziano mi, że powinienem zastosować nakrętki przelotowe. Mam takie nakrętki przelotowe o parametrach: M12-25mm x1,25 K21 8.8 stożek. Po założeniu i dokręceniu koła szpilka ma do końca nakrętki jeszcze 6mm, /głupio to trochę wygląda/. Stara nakrętki potrzebowała 10.5 obrotów aby koło było dokręcone, nowa już tylko 9.5 obrotów. Pytanie, nakrętka zajmuje 19mm szpilki, czy to aby nie za mało? Stara nakrętka zajmowała 20mm i trzymało więc 19 też powinno wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferguson Opublikowano 13 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Problem może leżeć w kształcie stożka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Fele alu czy blaszane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SieneK_68 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Fele alu czy blaszane? no proszę Cię, przecież napisałem Stożek jest większy, znajomy wulkanizator powiedział, że może być Tylko aby mi do głowy nie przyszło smarować stożków smarem, gwint tak ale nie nie stożki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.