as1970 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Zapalił się na zegarach system start/stop failure i błąd P2100 w kompie i nie szło go wykasować. Jak przegoniłem samochód 20km -120 km/h błąd się dało wykasować i start stop działa .Akumulator nowy.O co chodzi?http://www.image.windowsmania.pl/?di=R1LA Edytowane 15 Grudnia 2017 przez as1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot505 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zapalił się na zegarach system start/stop failure i błąd P2100 w kompie i nie szło go wykasować. Jak przegoniłem samochód 20km -120 km/h błąd się dało wykasować i start stop działa .Akumulator nowy. O co chodzi? http://www.image.windowsmania.pl/?di=R1LA Też zauważyłem taki komunikat około miesiąca temu. Zadzwoniłem do serwisu, a oni - zapraszają do siebie. Byłem skłonny to uczynić tyle, że w międzyczasie zatrzymałem się załatwić jakąś sprawę. Po 15 minutach ruszyłem w dalszą podróż- komunikat już nie pojawił się. O tego czasu pokonałem bezproblemowo już ponad 1000 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zapalił się na zegarach system start/stop failure i błąd P2100 w kompie i nie szło go wykasować. Jak przegoniłem samochód 20km -120 km/h błąd się dało wykasować i start stop działa .Akumulator nowy. O co chodzi? http://www.image.windowsmania.pl/?di=R1LA Akumulator nowy tylko w dniu wstawienia do auta. Więcej w temacie - Ładowanie akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
as1970 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 No dobra ale co ma ten błąd do akumulatora jaki związek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 No dobra ale co ma ten błąd do akumulatora jaki związek ? Dał Ci kolega Porter odnośnik do stosownego tematu, to sobie poczytaj, bo nie Ty pierwszy i nie ostatni, który ten komunikat zobaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 No dobra ale co ma ten błąd do akumulatora jaki związek ? Po prostu,przy słabym akumulatorze głupieje cała elektronika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
as1970 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Po prostu,przy słabym akumulatorze głupieje cała elektronika. Totalna porażka to auto , jak robi się zimno to cyrki się dzieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Nie zauważyłem...Ma pewne przypadłości,które czasami są upierdliwe i trzeba się napocić z ASO,żeby je wyeliminowali,ale jak już się to zrobi to jest OK! Nie tylko Nissan ma takie kłopoty.Mój bracik ma Skodę Rapid i po 20tys padło turbo,ale zanim padło to pojawiała się dyskoteka na desce.Serwis błędy kasował,wymieniał czujniki...a winowajcą była padająca turbina.Po wymianie jak ręką odjął.To jest niestety motoryzacja elektroniczna,im więcej kabelków tym więcej potencjalnych kłopotów i z tym trzeba się liczyć,choć nie wszystkie egzemplarze będą obarczone niedorozwojem czego przykład jest również tu na forum.Gdzie jedni psioczą ,inni chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
as1970 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Czyli mówisz że mam się zbytnio nie przejmować tym błędem , szczególnie że mam czym zgasić w razie "W" . Jadę teraz w góry to się ako podładuje. Ale przed wyjazdem podłączę go jeszcze na 8h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Kierunek ASO,badanie akumulatora I będziesz wszystko ,..albo prawie wszystko wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Najśmieszniejsze (a właściwie tragiczne?) jest to, że dluga jazda nie jest jednoznaczna z doładowaniem akumulatora. To specyficzne rozwiazanie ładowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiu15 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Witam miałem ten sam problem. Zaświecił mi się ten błąd i po około 3 godz. zniknął. podejchałem do serwisu w Krakowie i powiedzieli ze muszą wymienić akumulator. Ponoc dali nowy akumulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi