petroniuss Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Witam proszę o pomoc w identyfikacji przewodu gumowego chyba od powietrza. Nissan Almera Tino 2005, 2.2 dci 136 km. Zauważyłem przypadkowo że jeden z gumowych przewodów nie jest podłączony z jednej strony. Niestety nie mogę znaleźć miejsca gdzie by go brakowało. Z jednej strony jest podłączony pionowo po prawej stronie silnika, dość nisko (chyba tam jest skrzynia???), jak bym chciał go odłączyć musiałbym wsadzić rękę w przestrzeń między filtrem paliwa, pojemniczkiem na płyn hamulcowy a obudowę filtra powietrza. Pomóżcie koledzy i koleżanki, od czego ten przewód, za co odpowiada i gdzie do jasnej cholery go podłączyć. P.S. Ostatnio mechanik wymieniał mi kawałek przewodu intercoolera, ten pierwszy od kolektora, może ma to związek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 tak ma być to odpowietrzenie skrzyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petroniuss Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 tak ma być to odpowietrzenie skrzyni Dzięki wielkie, myślałem o tym, ale zmyliła mnie całkiem duża długość przewodu. Dzięki raz jeszcze. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.