pawcio Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Dlatego też jadąc w trasie od czasu do czasu można usłyszeć pompkę od spryskiwaczy. A wiecie skąd bierze powietrze do przedmuchania? Wg mnie oko kamery jest tak wyprofilowane, że ładnie spływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Dlatego też jadąc w trasie od czasu do czasu można usłyszeć pompkę od spryskiwaczy. A wiecie skąd bierze powietrze do przedmuchania? Wg mnie oko kamery jest tak wyprofilowane, że ładnie spływa. Słychać, szczególnie z tylnych siedzeń. Co do "spływania", to nie tylko, że ładnie spływa, ale po oprysku, następuje jeszcze nadmuch w celu wysuszeniu kamerki. Ten element dograli elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Ten nadmuch to z czego???Ino nie godej że spod sitzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Nadmuch daje sprężarka umiejscowiona w prawym tylnym nadkolu. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Szok! Trzeba kupić jakaś przejściówkę i będzie można pompować koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Miałem wymienianą kamerę pół roku temu. Kamerka była wymiona razem z przewodami - wodnym i powietrznym. Są długie, bez możliwości łączenia. Sprawdzić można prawidłowość pracy, włączając bieg wsteczny i spryskiwacz tylnej szyby. Na kamerze powinien być widoczny strumień wody myjącej. Efekt mycia jest efektywny. Oczywiście mokra pokrywa bagażnika w rejonie kamerki. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Ale wymieniałeś standardową ,bez zraszania,czy już ze zraszaniem bo padła??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Ale wymieniałeś standardową ,bez zraszania,czy już ze zraszaniem bo padła??? Mam wersję Tekna. Ona w standardzie ma mycie i suszenie. Kamerka była wymieniona na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 ... Kamerka była wymieniona na gwarancji. Tak z ciekawości - jaki był powód wymiany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Powodem wymiany była zatkana dysza. Kombinowali i nic z tego nie wyszło. Po wymianie trzeba było ponownie kalibrować kamerkę. Wykonali ekrany i ustawili kąty ioraz odległości. Potrzeby do tego Consult. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kodran Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Ja ma tekne z 2015 i jak uruchonic te spryskiwaczy dziurki sa a kamerka brudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Ja ma tekne z 2015 i jak uruchonic te spryskiwaczy dziurki sa a kamerka brudna Kamerka jest myta i suszona po załączeniu spryskiwacza tylnej szyby przy załączonym wstecznym biegu. Sam proces mycia jest widoczny na wyświetlaczu. W moim przypadku była zatkana dysza spryskiwacza. Podczas deszczowej pogody, widać efekt mycia na tablicy rejestracyjnej. Jest ona mokra w rejonie kamerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kodran Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Czyli musze rozebrac tapicerke i sprawdzic pi przewodach najwyzej przedmuchac napisze jak sprawdzeSprawa zalaatwiona w klapie byly pomylone wezyki ktore wchodza do kamerki sprysk dziala nadmuch nie mam pojecia jak sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Tecna z 2017roku u mnie niestety nie ma żadnych dysz chyba że coś przeoczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Jeżeli są dysze, to wygląda to tak, jak pokazałem stronę wcześniej http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/109404-j11-spryskiwacz-kamery-czy-jest-skuteczny/?view=findpost&p=1193750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Andrzeju patrząc na twoją kamerkę to ja chyba mam troszkę inną może jakieś znaczenie ma to że mój qashqai jest po lifcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Ja też dopiero wczoraj dowiedziałem się że QQ ma dysze spryskiwacza na tylnej kamerze. Najłatwiej sprawdzić to w ten sposób - wbijam wsteczny i włączam spryskiwacz tylnej szyby i widać jak po kamerze płynie sobie płyn. A czy to jest skuteczne ? Kamera była brudna i po spłukaniu dalej była brudna ale mokra Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) Sprawdzałem już wcześniej na wstecznym i u mnie niestety niema albo nie działa Edytowane 11 Marca 2018 przez jasiek2912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 ... A czy to jest skuteczne ? Kamera była brudna i po spłukaniu dalej była brudna ale mokra Dziwne to co piszesz, bo w teorii te 2 dyszki powinny pracować tak ... Z chwilą kiedy system stwierdzi paprocha na kamerce, najpierw próbuje go zdmuchnąć powietrzem, kiedy to nie skutkuje, to traktuje go płynem, po czym suszy powietrzem. ... i u mnie nie mam do jego działania najmniejszych uwag - kamerka jest zawsze czysta. No i co istotne - to działa nawet w czasie ciągłej jazdy do przodu, bez kombinowania z biegiem wstecznym, czy spryskiwaczem tylnej szyby. Żona którą wożę na tylnym siedzeniu na początku eksploatacji Pulsara ciągle mi meldowała, że okresowo coś jej "syczy" z tyłu. Trochę trwało, zanim doszedłem, skąd to syczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot505 Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 W moim, tekna+ z grudnia 2018 roku, też nie działa ten spryskiwacz. Sprawdzałem w instrukcji, brak wzmianki o spryskiwaczu i suszarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Dziwne to co piszesz, bo w teorii te 2 dyszki powinny pracować tak ... Z chwilą kiedy system stwierdzi paprocha na kamerce, najpierw próbuje go zdmuchnąć powietrzem, kiedy to nie skutkuje, to traktuje go płynem, po czym suszy powietrzem. ... i u mnie nie mam do jego działania najmniejszych uwag - kamerka jest zawsze czysta. No i co istotne - to działa nawet w czasie ciągłej jazdy do przodu, bez kombinowania z biegiem wstecznym, czy spryskiwaczem tylnej szyby. Żona którą wożę na tylnym siedzeniu na początku eksploatacji Pulsara ciągle mi meldowała, że okresowo coś jej "syczy" z tyłu. Trochę trwało, zanim doszedłem, skąd to syczenie. Andrzej - może jest tak jak piszesz a nawet powiem że na pewno tak jest - ja tylko napisałem, że zauważyłem , że jest spryskiwacz w czasie gdy cofałem do garażu i włączyłem tylną wycieraczkę i spryskiwacz i na ekranie NC zobaczyłem, że coś się po kamerce leje - aż wyszedłem i sprawdziłem czy faktycznie jest spryskiwacz - jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Do obsługi kamerki dorobili rozbudowany osprzęt z automatycznym czyszczeniem włącznie, a o podświetleniu przycisków w drzwiach czy automatycznie otwieranych/zamykanych szybach zapomnieli. Ot, filozofia inżynierów Nissana - w jednym miejscu na wyrost, a w innym za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Do obsługi kamerki dorobili rozbudowany osprzęt z automatycznym czyszczeniem włącznie, a o podświetleniu przycisków w drzwiach czy automatycznie otwieranych/zamykanych szybach zapomnieli. Ot, filozofia inżynierów Nissana - w jednym miejscu na wyrost, a w innym za mało. Akurat drogi Colinsie pomino mojej niechęci do Nissana to muszę przyznać że cały system kamer w Nissanie zwłaszcza system 360 stopni jest bardzo fajny i udany. Oczywiście można zarzucić mu słabą jakość kamer ale działa bardzo fajnie i jest bardzo przydatny dla mojej żony. Jak szukaliśmy ostatnio jakiegoś następcy to pierwsze pytanie było czy są kamery 360 stopni. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Jak swego czasu byłem na teście najbardziej wypasioną wersją Aurisa, użyteczność kamerki w tym aucie przyprawiła mnie o szok. Prezenter salonu przed jazdą wyjął z kieszeni kawałek szmatki i przetarł kamerkę. Włączam wsteczny - kamerka cacy. Po zakończonej jeździe (było po deszczu) przymierzam się do zaparkowania tyłem, by zobaczyć jak to wszystko wygląda, na co "mój Anioł Stróż" z prawego fotela prosi, bym wjechał przodem. Więc i tak musiałem włączyć wsteczny by cofnąć. Zerkam w ekran by wspomóc się widokiem z kamerki i upewnić, czy coś w międzyczasie nie stoi za mną, a tu d-pa. Mówię do gościa, że chyba kamerka się zje--ła, a on wysiada, w lusterku widzę, że w drodze do tyłu znowu wyciąga z kieszeni szmatkę. Wracając, rzuca "teraz jest OK" Jak na Toyotę, to nie myślałem, że przed cofaniem, będę musiał robić przebieżkę ze szmatą.Ja sobie bardzo chwalę to rozwiązanie w Pulsarze. Dodam, że jak system wykryje byle pyłek na obiektywie kamerki, nawet przy super pogodzie, natychmiast reaguje. Czasami mnie wkurza, kiedy po powrocie z myjki, po eleganckim suchym asfalcie, po uprzednim dokładnym wysuszeniu auta irchą, podchodzę do bagażnika, a środek klapy i zderzaka zachlapany płynem ze spryskiwacza kamerki. Ale jak widać, coś za coś i stawiam w tej materii Pulsarowi "+" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek_Hel Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 W moim, tekna+ z grudnia 2018 roku, też nie działa ten spryskiwacz. Sprawdzałem w instrukcji, brak wzmianki o spryskiwaczu i suszarce. Nie ma, nie było jeszcze grudnia 2018 roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi