hote Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Hej, P12, 2.0. benzyna w gazie Wyświetla błąd P300 (w trasie nawet mruga i ponownie się zapala), silnik pracuje nierówno na mniejszych obrotach (benzin i gaz) Sprawdzone: + cewki + dolny i górny czujnik położenia wałka i wału (wymieniony dolny) błąd P300 dalej wyskakuje... rozrząd??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 w 1.8 p11 mam tak już 3 raz od kiedy ją mam i zawsze były to cewki ew lub wtyczki od cewki, popraw zobacz czy nie zaśniedziały ew zamień je miejscami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zakręć najpierw gaz i pojeździj na samej benzynie. Jak dalej będzie źle to luz zaworowy do kontroli/ustawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radii Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Świece ile już mają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hote Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 świece niecały rok. Nie ma przebicia na cewkach (sprawdzane), kable też ok, świece ok. Sprawdzę przełożę cewki, natomiast nierówna praca silnika z dnia na dzień jest coraz gorsza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devil1986 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 U mnie w 1.8 p12 był błąd P303 i winna była cewka też mrugała kontrolka i nie było mocy. Wymieniłem na inną i błąd znikł i auto odżyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hote Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 sprawdzone ;/ Sprężanie na 1 cylindrze: 3 bary, na pozostałych +- 10 barów. Zawory czy jednak poleciało wszystko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Raczej wypalony zawór, tak czy tak głowica do zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.