Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

J11 Grubość powłoki lakierniczej

zeke

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś w forumowiczów mierzył może grubość powłoki lakierniczej w J11 przed liftingiem lub wie jaka jest jej fabryczna wartość?

200 mikronów to jest maksymalnie,zazwyczaj Japończyki mają do 80 mikronów,a europejskie 100-130 mikronów 

• 3 miesiące temu...

Ponieważ mam w firmie profesjonalny miernik to obadałem mój FL i średnia wartośc to 115-120. Sa miejsca gdzie jest 100, ale i takie gdzie jest 130. Oczywiście nie mierzyłem każdego skrawka, ale trzeba przyjąc, że na pewno nie ma mniej niz 100

• 2 tygodnie później...

Pavllo czy możesz napisać co to za sprzęt ? marka ? model ? na ocynku i aluminium też mierzy ?

sprzęt z działu jakości naszej firmy- obrabiamy stal powlekaną cynkiem, aluminium itd...więc i powłoki są mierzone. Sprzęt specjalistyczny za grube pieniądze...

Dodam, że widziałem na YT film jak QQ są malowane i robią to ludzie...ciekawe...tak czy owak widać, ze malują go ludzie i to po każdej stronie kto inny, bo każda strona ma inne grubości powłok...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...