Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zegary

barniak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam Primere p12 1.8 benzyna z roku 2004 (01-07).

Pare dni temu przestało mi wskazywać paliwo, wczoraj padły zegary.

Dziś z rana rozebralem zegary, odłączyłem i podłączyłem kostki działają znowu ale wskaźnik paliwa nadal nie. Pod tylna kanapa odkręciłem i zakręciłem ten zawór od baku. Poruszałem tym całym pływakiem i nadal nie działa? Co robić ?

Dziś zrobiłem test zegarów i wszystkie oprócz tej wskazówki od paliwa się ruszały. W czym może być problem?

Zegary odpialem i podpiąłem i nic. Spróbuje Aku i dam znać . Pływak tez odkręciłem i zakręciłem i nic

A czy wskaźnik paliwa jest na jakimś bezpieczniku?

W dniu 31.12.2017 o 12:24, Sky napisał:

Czy jak odepne akumulator nie będę musiał wpisywać kodów do radia?

nissanie nie ma kodów do radia. Twój problem jest związany z spalonym bezpiecznikiem. Lepiej nic nie odkręcaj i nie ruszaj tylko zmień bezpiecznik.

Ok problem rozwiązany. Nie był to żaden bezpiecznik.
Odpialem minusowa klemę w akumulatorze na około 10 minut po czym podpiąłem znowu. Efekt - wskazówka paliwa działa ! Całe szczęście bo prawie paliwa nie ma :D i znowu bym z baniaczkiem na cpn biegał

Dziś jednak zatankowałem i poziom taki sam jak był wcześniej . Może za krótko odłączyłem aku? Zrobiłem test zegarów to normalnie wskazówka od paliwa rusza się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...