RobertD Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Witam Mam problem z podłączeniem świateł dalekosiężnych, w swoim path mam xenony i czy jest możliwość wpiac się tak żeby zapalaly się z dlugimi? W xtrailu nie miałem problemu bo była żarówka h4 i znalazłem kabelek od drogowych i tyle. W xenonach jestem zielony, nie chce osobnego włącznika w kabinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coyote024 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Musialbys sie wpiac w skrzycne gdzie sa bezpieczniki a nie w kabel wychodzący od lampy.Jkaie masz te halogeny bo tez sobie che kupic ale niewiem jakie bo jest ich masa na rynku,masz ledowe czy zwykle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisT Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Coyote inwestuj w LEDy, załóż jakiś panel ledowy na dach wzorem Jeepów albo w zderzak i noc stanie się dniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coyote024 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 takie cos mam na dachu ! interesuje mnie dwa halogeny dalekosiezne do mocowania na przednie rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon 73 Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 W Patku, jeśli masz fabryczne xenony to są to żarniki bi-xenonowe czyli długie z krótkimi i nie ma opcji żeby działały jedne i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon 73 Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 (edytowane) takie cos mam na dachu ! interesuje mnie dwa halogeny dalekosiezne do mocowania na przednie rury. Edytowane 7 Marca 2018 przez Leon 73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rethempthoor Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 A mógłbyś przynajmniej opisowo porównać zasięg tych lamp z Twoimi długimi? Ja mam panel i zasięg jest podobny do długich świateł tylko luxów dużo więcej i teraz szukam czegoś co da kopa do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Ja mam założone polskiej firmy Wesem dalekosiężne z tradycyjnymi żarówkami . Zasięg w porównaniu do długich - 150-180% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coyote024 Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 i właśnie o takie coś mi chodzi ( niewiedzialem że to Polski produkt) http://allegro.pl/halogen-dalekosiezny-z-ringiem-led-diodowym-polski-i6928783528.htmlnapisane jest że zasięg ma dość dobry.jestes zadowolony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Ja mam takie z żarówką do postojowych - jak kupowałem nie było ringów- ale to jest ten sam reflektor. Światło daje bardzo dobre. Po 10 latach użytkowania trochę wchodzi wilgoć do środka reflektora. Światło jest z nich bardzo dobre. Momentami mam wrażenie , że świecą na odległość 2 x większą niż długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) dosyć daleko swiecą panele led z soczewką np 5D, daja okrągły spot, ja właśnie na cos takiego poluje na ledach 5W. 23" 240W https://pl.aliexpress.com/item/SufeMotec-5D-150W-180W-210W-240W-LED-Work-Light-Bar-for-Tractor-Boat-OffRoad-4WD-4x4/32822014272.html Edytowane 9 Marca 2018 przez camo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon 73 Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 (edytowane) A mógłbyś przynajmniej opisowo porównać zasięg tych lamp z Twoimi długimi? Ja mam panel i zasięg jest podobny do długich świateł tylko luxów dużo więcej i teraz szukam czegoś co da kopa do przodu. Zasięg porównywalny z długimi (producent deklarował do 400 m), świecą szerzej więc dobrze doświetlają pobocze - idealne na bezdroża. Trochę brakuje wiązki skupionej (a miała być) ale i tak jestem bardziej zadowolony niż z poprzednich WESEM'ów. Sorry że się podpinam ale mam coś namotane i cały czas wychodzą mi puste posty ;-) Edytowane 12 Marca 2018 przez Leon 73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertD Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) Moje światła LED dalekosiężne https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/6cef58f89df6d144 Czekam tylko na włącznik do kabiny. Te mi świecą jakieś 350 do 400 metrów, może nawet i dalej. Wedlug producenta ponad 500m. Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez RobertD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Fajnie wyglądają . Zrób jakieś zdjęcie po zmroku jak swiecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rethempthoor Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 I może jakieś info byś wrzucił co to za lampy bo temat jest interesujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon 73 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Fajnie wyglądają . Zrób jakieś zdjęcie po zmroku jak swiecą Lepszym rozwiązaniem jest sprzężenie tych świateł z długimi i wtedy używasz ich jak drogowych. Miałem kiedyś w patrolu dodatkowe lampy uruchamiane pstryczkiem i praktycznie przestałem je używać bo podczas jazdy było to dosyć kłopotliwe, niby nic - a jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Ja mam podpięte do przełącznika świateł drogowych. Też uważam , że łatwiejsze jest korzystanie ze sprzęgnietych razem świateł dalekosiężnych i drogowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertD Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) tutaj filmik moich lamp https://youtu.be/ei2Cj10URh8 lampy nie podłaczone jeszcze bo nikt nie wie jak podłaczyc do xenonów Edytowane 15 Maja 2018 przez RobertD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coyote024 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Kolego dzemik napisz do mnie na priv ja niestety nie mogę ! Cały czas wyskakuje że nie otrzymasz wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertD Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 W dniu 25.04.2018 o 12:41, dzemik napisał: Ja mam podpięte do przełącznika świateł drogowych. Też uważam , że łatwiejsze jest korzystanie ze sprzęgnietych razem świateł dalekosiężnych i drogowych Ale kolega ma xenony czy zwykłe żarówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zwykłe żarówki H7 chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.Strugi Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Padło tez na temat paneli ledowych. Czy ktoś zna model ktory wejdzie elegancko pomiedzy relingi dachowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuarek Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Nie pamiętam jaki to model LED. Po prostu zmierzyłem miarką odległość między relingami i kupiłem na "serwisie aukcyjnym". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heban Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) dokladnie tak jak kolega powyzej zamierzam zrobic, powiedz a jak i ktoredy przeciagales zasilanie na dach? Edytowane 4 Stycznia 2019 przez heban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi