speedserwis Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Witam! Mam problem z Nissanem Qashqai 2.0 104 KW(141 KM) MR20 + instalacja gazowa , przebieg 120 tys km Kupiłem go w Niemczech z niby uszkodzonym rozrusznikiem. Na "popych" odpalał, ale gasł na wolnych obrotach - Niemiec tłumaczył, że chwilę stał i się rozchodzi. Niestety po wymianie rozrusznika auto kręci ale nie odpala (dość luźno kręci, słychać że słaba kompresja). Po lekkim pchnięciu samochodu odpala, normalnie jeździ (przejechałem kilkanaście kilometrów) , nie kopci, ale jak na postoju zejdzie poniżej 2 tys. obrotów to już go nie podciągnie w górę i auto powoli gaśnie. Ciśnienie na cylindrach od 2 do 4,5 bara. Myślicie, że to koniec silnika? Zawory, pierścienie? Opłaca się remontować? Czy bliźniaczy silnik M4R ma takie same mocowania jak MR20? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 głowica do regeneracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedserwis Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Możesz coś dokładniej napisać? Co dokładnie z ta głowica? Jakaś wada fabryczna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 prawdopodobnie skończyła sie regulacja na zaworach, zrób próbę ciśnienia i olejową na moje robił bym głowicę, bo odrazu wrzucą twardsze gniazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 ... Ciśnienie na cylindrach od 2 do 4,5 bara. .. Przy takiej kompresji to ten silnik nie ma prawa odpalić, nie mówiąc o prawidłowej pracy - nie pomyliłeś się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedserwis Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Chciałbym jeszcze nadmienić, ze na liczniku nie pokazuje temperatury silnika. Przejechałem ok 40 km, po 5 km było już cieplutko w aucie, a temperatura na liczniku nie skoczyła. Miałem tez sugestie zeby zajrzeć do przepustnicy. Co o tym sądzicie? Przesyłam link do filmu z qashqaiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 A co mówi komputer? Widzę, że pali się kontrolka check! Kolejny temat to przebieg. Czy jesteś pewien, że jest autentyczny? Jak patrzę na kierownicę, to mam obiekcje. W 6 x'trailach służbowych z przebiegiem 200tys. były w dużo lepszym stanie. U ojca w qq z przebiegiem 160 też jest w nienagannym stanie. Samochody z polskich salonów, więc wiem co piszę. Wracając do tematu, to zaczyni od podłączenia komputera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedserwis Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Samochód przywiozłem osobiście z Niemiec, przebieg raczej prawdziwy. Na dzisiaj jestem umówiony do mechanika który planuje zacząć od ściągnięcia głowicy, Ale wcześniej podłączysz się komputer i powalczę po swojemu Przy próbie olejowej pokazało ciśnienie 4 ; 10 ; 8 ; 16 Przegrzany motor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.