Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera P12 brak mocy i bardzo głośno dziwny dźwięk

typek86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wczoraj jak zwykle jechałem do pracy wszystko pracowało na tip top aż nagłe spadła moc a ja usłyszałem dźwięk jakbym dmuchawę na full włączył. Auto z wielkim bólem rozpędza się do 140km/h i nie przekracza 2200obr/min. Jak dodaję gazu słychać ten bardzo głośny dźwięk. Jak wcisnę sprzęgło lub na luzie tego nie ma. Czy ktoś miał coś podobnego?

Najpierw to trzeba podać co to za primera , diesel ( jaki ? ) benzyna ( jaka ? ) , wyskakujesz z problemem a nikt z nas nie wie nawet jaki to pacjent , wiec jak chcesz otrzymać poradę to się przedstaw nie tylko ksywa

• 2 tygodnie później...

Witam Wczoraj jak zwykle jechałem do pracy wszystko pracowało na tip top aż nagłe spadła moc a ja usłyszałem dźwięk jakbym dmuchawę na full włączył. Auto z wielkim bólem rozpędza się do 140km/h i nie przekracza 2200obr/min. Jak dodaję gazu słychać ten bardzo głośny dźwięk. Jak wcisnę sprzęgło lub na luzie tego nie ma. Czy ktoś miał coś podobnego?

Podepne sie pod postkolegi

Mam podobne objawy.Diesel 2.2dci 

Mi jeszcze dzieje sie tak,ze obroty faluja,po dodaniu gazu nie reaguje dopiero po czasie.Czasami jak odpale to zaraz gasnie.Po odkreceniu tego spustu na filtrze paliwai spuszczeniu troche ropy silnik pracuje normalnie przez jakis czas,az znow zacznie wariowac.Nie ma roznicy,czy zbiornik pełny,czy pusty

Pozdrawiam

Podejrzewam że końcówki wtrysków są uszkodzone. Koszt sprawdzenie 200 zł. 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...