nori76 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Od pewnego czasu słyszę popiskiwanie hebelków, zdaje się, że z tylnej osi podczas delikatnego hamowania. Wciskając mocniej hamulec piski ustają. Czy też tak macie? Klocki jeszcze fabryczne oczywiście, przebieg 14tys. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yukka Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Tak, co jakiś czas problem się pojawia. Jak przy okazji innej rzeczy wspomniałem o tym w serwisie, to powiedzieli, że to przez zabrudzone klocki/tarcze - wyczyścili i piski rzeczywiście ucichły (na jakiś czas). ~22 000 przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 43tkm i ani razu nie słyszałem pisku. Co do klocków, przednie skończyły się dosyć szybko, bo akurat na drugi przegląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nori76 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Tak, co jakiś czas problem się pojawia. Jak przy okazji innej rzeczy wspomniałem o tym w serwisie, to powiedzieli, że to przez zabrudzone klocki/tarcze - wyczyścili i piski rzeczywiście ucichły (na jakiś czas). ~22 000 przebiegu. Coś faktycznie może być na rzeczy bo jakoś tak po zmianie kół na zimowe zacząłem to słyszeć, a że zimowe koła bardziej "otwarte" to i może więcej syfu, zwłaszcza teraz się dostaje Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmallCity Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 spray do mycia hamulcow, spsikac mocno przejechac sie pohamowac i zapomniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nori76 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 spray do mycia hamulcow, spsikac mocno przejechac sie pohamowac i zapomniec...Aso wycenilo na 150zl, trzeba zacisk rozebrac, oh my good... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucianin Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Jakiej firmy polecacie klocki na przod ? Dzis bylem w ASO na przegladzie i zaspiewali mi za przod 550 zl Nie chcialbym zeby piszczaly ani nadmiernie brudzily felgi. Polecicie jakies zamienniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emjot Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) Dobre hamulce robi ATE, TRW, Textar. Nie ma gwarancji żadnej, że nie będą piszczeć przy hamowaniu :-) Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez Emjot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuk Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 W dniu 1.04.2018 o 23:05, nori76 napisał: Aso wycenilo na 150zl, trzeba zacisk rozebrac, oh my good... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka No przecież nie liczyłeś chyba na to że powiedzą ci że problem możesz rozwiązać sprayem za 10 zł. A ja robię to sobie "w gratisie" myjąc auto. Co jakiś czas traktuję wodą z myjki okolice zacisków - cały syf wtedy wypływa i jest spokój z hamulcami. W dniu 1.04.2019 o 10:00, lucianin napisał: Jakiej firmy polecacie klocki na przod ? Dzis bylem w ASO na przegladzie i zaspiewali mi za przod 550 zl Nie chcialbym zeby piszczaly ani nadmiernie brudzily felgi. Polecicie jakies zamienniki ? Piszczą twarde, nadmiernie brudzą miękkie czyli masz trudny wybór ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Bardzo dobre robi też JURID (pierwszy montaż m/i w Nissan) Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Twarde piszczec lubią ,miekkie lepiej hamuja ale pyla i brudza felgi. Ciezko znaleść wsród zwykłych klocków takie co beda odpowiednie miekkie czyli dobrze hamowac i nie bedą pylic przy tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emjot Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Producenci kombinują ze specjalnymi (droższymi) wersjami jak np. ATE ceramic. Podobno nie brudzą felg. Niestety nie znalazłem takich do moich samochodów żeby przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi