extrabot Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Cześć, Zastanawiam się nad wycięciem katów, głównie w celu poprawienia dźwięku. Ale jak chyba wszystko już na ten temat wyczytałem to nurtuje mnie jedna rzecz. Jak wygląda wtedy przegląd auta? Ma ktoś sprawdzonych diagnostów we Wrocławiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolaar13 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Jeszcze nigdy nie miałem z tym problemu. Czy w motocyklu, czy w aucie nikt jeszcze nie sprawdzał czy są katy - a zawsze ich nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Jestem z Tarnowa i prościutko po wycięciu katow z jeszcze czerwonymi spawami pojechałem do przeglądu gosc weszedl do kanalu ale nie powiedział ani słowa. Bardzo dużo zależy od tego na jakiego trafisz diagnoste. No i trzeba zapłacić z góry . A co do dźwięku to nie zapomnij odrazu o wspawaniu tłumika bo będzie polonez tak jak u mnie i muszę to teraz poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 tyle że od czerwca mają wejść zmiany i większość pomiarów będzie automatycznie porównywana z bazą danych np spaliny hamulce nacisk na oś hałas jeżeli któryś parametr nie będzie w normie dla danego modelu samochody to z automatu i bez udziału diagnosty system odnotuje wynik negatywny i ten wynik będzie w bazie danych więc każda stacja ci nie podbije przeglądu oby jednak im sie to nie udało bo załatwią nas na cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 i tak dalej podbijaja za 50zl jak kto wie gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 właśnie że o tym czy auto przejdzie przegląd już nie będzie decydował diagnosta tylko system wyjdzie ci 31% nierównomiernej siły na hamulcu i d*pa po staremu by ci przybili pieczątke ale według tego nowego projektu z centrali będzie odmowa a w bazie danych zostanie to odnotowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 to wyjeżdżasz innym autem na ścieżkę a pozytyw wbijasz do tego dowodu co chcesz i sprawa załatwiona: D oczywiście w miejscu gdzie tak się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extrabot Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Jeżeli chodzi o hamulce to nie ma z tym problemu, jeżeli będą złe to je jak najszybciej poprawie - nawet lepiej jak to wyjdzie na przeglądzie, niż na trasie. Gorzej właśnie z małymi modyfikacjami dźwiękowymi, ale skoro nie macie z tym problemu to chyba nie mam się czego obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorb Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 A ktoś miał problem z brakiem tylnego przeciwmgielnego przy przeglądzie ? Oczywiście dla posiadaczy wersji z poza EU. Zbliża mi się pierwszy przegląd z Ztce i też mam obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawxxx666 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 A ktoś miał problem z brakiem tylnego przeciwmgielnego przy przeglądzie ? Oczywiście dla posiadaczy wersji z poza EU. Zbliża mi się pierwszy przegląd z Ztce i też mam obawy. Mi kazali zrobić zanim się zapisałem na przegląd. Kupiłem jeden kierunkowskaz od wersji europejskiej z przeciwmgielnym światłem czerwonym, pociągnąłem kable i dołożyłem przycisk na desce – jeden wieczór roboty i gotowe. Swoją drogą z wyciętymi katami nikt już nie robił problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukxm Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Mi przegląd bez przeciwmgielne go przechodzi,diagnosta tak zafascynowany całym autem ze nie może się skupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maik Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Właśnie robiłem kilka dni temu i przeszedł pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoo Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Panowie, odnośnie katalizatorów - chcę wrócić do oem katów, żeby nie bujać się z przeglądami i CEL'em. Czy katalizatory od wersji US będą pasować do wersji EU? I czy katy różnią się w zależności od wersji silnika? Mam silnik DE europejski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi