Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Brak mocy

Kaki

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Forumowicze.Mam problem z qashqai benzyna1.6 z LPG 2007r.Po odpaleniu i przejechaniu ok.5km auto ma słabą moc i przy skrecie na skrzyzowaniu gasnie. Jeżeli jechał bym prosto to podczas jazdy odzyska moc.Gaz wyeliminowalem zakrecilem butle.Dzieje się tak tylko na zimnym silniku.
Dopiero zaczynam na forum

Masz Qqłkę J10 temat przeniesiony do działu J10

Dalej problem ,odebrałem auto bez diagnozy.Mechanik wszystko posprawdzał pompę paliwa ciśnienie czujnik przepływu powietrza .Zasugerował pompę oleju ale czy to jest to?

Po odłączeniu przepływomierza, wywali błąd ale czy nie odzyska wigoru jeżeli faktycznie to wspomniany? To chyba najszybsza metoda sprawdzenia

Jutro będzie konsultacja dwóch mechaników, zobaczymy co ustalą. Dziś jak odpaliłem auto i wysłuchaniu się w silnik usłyszałem szmer co kilka sekund .słychać było tak jak piec na eko podaje groszek tylko bardzo cicho. Nie wiem czy to istotne ale takie moje spostrzezenie

Consult podłaczyć jak już tu koledzy pisali... trzeba zczytać błedy....no jeszcze to kuchenka gazaowa .. więc jeśli silnik nie jest przystosowany do LPG ( takie były głownie na rynek włoski ) to też może mieć zanczenie.

HR16 dostosowany do LPG poznasz po 15 pozycji w kodzie End Item jeśli jest J , K lub L to ma tą opcje , a jeśli nie to nie ma.

• 2 tygodnie później...

Witam. Zmieniłem mechanika . Po 4 dniach oględzin i obsluchaniu auta stwierdził awarie przepustnicy powietrza .została dziś wysłana do regeneracji w warszawie. Nowa cena kosmiczna,co sądzicie o regeneracji,podobno działa bez zarzutów przez następne tysiące kilometrów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...