romano Opublikowano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Witajcie, Jestem nowy proszę o wyrozumiałość właśnie kupiłem NISSANA SENTRA z 2003 roku z komunikatem "Service Engine Soon!". Aplikacja Torque na obd2 pokazuje błąd P0420. Pomóżcie co robić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 II lambada padnięta albo Katy lub I lambada się kończy sprawdź jak działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romano Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Ok. Dziękuję za odpowiedz Dziś jadąc do pracy skasowałem błąd przez OBD2 i aplikacje na smartfonie i już niema tego błędu ! Czy po skasowaniu błędu pojawi się na nowo ? Pytanie co to są Katy - czy chodzi o katalizator ? Jak sprawdzić lambade ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 tak katalizatory sondę sprawdzisz z aplikacji co kasowałeś lub miernikiem może jakiś syf zalałeś i dlatego błąd wyskoczył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romano Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 skasowałem wcześniej ten błąd i właśnie dzisiaj odpalam rano i błąd się pojawił paliwo tankuje 98 na orlenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 I lambada jak pracuje?? jakie jest wskazanie II lambady?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romano Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 właśnie trochę nie ogarniam miałem fiata bez możliwości podpięcia komputera a teraz zaczynam czytać i testować nissana wiec proszę o wyrozumiałość jak lambada pracuje - jak to sprawdzić jakie jest wskazanie II lambady --jak to sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 spoko I lambada ma oscylować w zakresie 0V-1V II lambada nie może falować tylko utrzymywać w miarę stały zakres Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romano Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Błąd mi zniknął i wygląda na to że to wina katalizatora ponieważ na weekendzie zrobiłem ponad 500 kilometrów(po Zakopanem górki) i błąd zgasł. Czy możliwe jest ze trzeba co jakiś czas "przepalić" katalizator jak to niektórzy mówią i piszą ? Hallo hallo Panowie mam inny teraz błąd wymieniłem sonde lambda i pojawia się błąd P0420: Układ katalizatora sprawność poniżej zakresu, Bank 1(0) Proszę o pomoc Kto kol wiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.