keicam666 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Witajcie czy ktoś wie ile kosztuje w ASO montaz haka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Najtańsza wersja około 1000pln, zależy od ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek_Hel Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Witajcie czy ktoś wie ile kosztuje w ASO montaz haka ? Zaczep holowniczy stały KE500-4E520 1022 zł Zaczep holowniczy odłączalny KE500-4E530 1891 zł Do obu dolicz montaż, o który się zapytasz w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keicam666 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 dzieki panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasaty7 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 W ASO chcieli za hak odłączany Brinc z montażem 3 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Widzę, że masz nowe autko po lifcie, powinieneś u dilera wytargować montaż gratis, ja miałem taką propozycję kiedy interesowałem się montażem haka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_dh Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Witam wszystkim, mam na imię Marcin. Pozwólcie mi zabrać głos w tej dyskusji, jako że siedzę w hakach holowniczych już chyba ze 12 lat. Jak przeczytałem jakie ceny oferują dealerzy za oryginalne haki to pomyślałem sobie, że muszę zabrać głos (generalnie nie mam na to czasu) i warto to zestawić z cenami nowych haków dostępnych na rynku aftermarketowym. W Polsce jest kilku naprawdę dobrych producentów haków i nie ma potrzeby montowania zagranicznych produktów sygnowanych logo Nissana, pod którym i tak kryje się jakiś producent haków, najczęściej Westfalia lub Brink. Naprawdę jakość polskich haków np. Auto-Haka nie odstępuje oryginałowi, a ceny są znacznie niższe. Zerknijcie to jest sklep, który prowadzę: https://www.dobrehaki.pl/haki-holownicze-nissan-qashqai-2014-c-1_1112_1173_1175.html Uparty dealer oczywiście nie będzie chciał Wam zamontować nie swojego haka, ale to też zależy od rozmowy. Zamienniki też mają homologację europejską i nie grozi za ich montaż utrata gwarancji (jeśli by tak było po co producenci robiliby haki do nowych samochodów, same badania i certyfikat to koszt ok. 10 000 zł). Dealer może też zamówić taki polski hak w hurcie jeszcze taniej i zarobić na haku, elektryce plus na montażu. Cena haka OE z kulą odkręcaną ponad 1000 zł - wg mnie kosmos, przy cenie Auto-haka po rabacie ok. 400 zł, a to będą identyczne haki. Pamiętajcie też, że do haka dochodzi jeszcze wiązka elektryczna, ich cen kolega Romek nie podał, do takiego nowego autka najlepsza jest dedykowana - montaż na oryginalnych złączach. W razie dodatkowych pytań chętnie pomogę. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Masz ode mnie plusa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 i ode mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 To i ja dołoże - bo też się tym interesowałem. Dla SXa z3-4 lata temu: Sam montaż kosztował mnie chyba 450 zł. ZA całośc zapłaciłem chyba 1500- 1600 zł za zwykły hak westfalia z wiązką 7pin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Plus w pełni zasłużony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poldik Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Montował ktoś hak holowniczy poza ASO ? Jak to się ma do gwarancji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos84 Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 trzeba zmieniać coś w tylnych czujnikach parkowania po zamontowaniu haka? jeżeli tak to w jaki sposób? ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi