grzegorzlan Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Witam. Miałem dzisiaj bardzo niemiłą okazję, posiadam auto jak w temacie ze skrzynią CVT, podjeżdzałem dzisiaj dość długi czas pod górę gdzie lezało sporo śniegu, w pewnym momencie zauważyłem jakiś dym i zapach palonego tworzywa, myślałem że to opony, ale po dojechaniu na miejsce zobaczyłem że wydobywa się dym spod maski, otworzyłem maskę i zauważyłem że tli się jakaś osłona po lewej stronie zaraz za silnikiem, pytanie co to jest za osłona, Osłona jest cienka z tworzywa podobnego jak wygłuszenie maski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Jaki masz silnik? Obstawiałbym jakieś zbliżenie osłon do układu wydechowego względnie turbiny. Tylko tam mogła pojawić się taka wysoka temperatura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Skoro to jest materiał podobny do osłony maski,to może oderwało Ci się wytłumienie grodzi i opadło na wydech,stąd te dymy.Dałbyś jakieś zdjęcie ,mielibyśmy przynajmniej jakieś wyobrażenia o tej sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 A może jakiegoś zwierzaka przypalił i została tylko skórka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Masz DPF/FAP? U mnie tak śmierdzi i troche sie kopci podczas wypalania FAPa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzlan Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Witam. Silnik jest benzynowy 2.0, stawiałbym na wytłumienie grodzi, jest przyczepione na takie plastikowe nakrętki, ale oczywiście mogę się mylić, zrobię zdjęcia i prześlę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Masz DPF/FAP? U mnie tak śmierdzi i troche sie kopci podczas wypalania FAPa.Przecież napisał, że widział dym i jak coś tliło się po otwarciu maski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Przecież napisał, że widział dym i jak coś tliło się po otwarciu maskiI to takie dziwne ze jak wypala sie DPF temperatura z 200 stopni rośnie na 600 stopni to jest dymek? Chociażby z konserwacji czy kapki oleju? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.