Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana radia n16 2003 HB po lifcie

Busch

Rekomendowane odpowiedzi

Po zamoczeniu szlag trafił radio w mojej N16 z 2003 r. po lifcie. Tzn. LW i MW odbierają ale FM milczy. Zakupiłem radio używkę taką samą jaką miałem fabryczną PN-2419M i nawet odbierała dopóki nie zapaliłem silnika. Od tego czasu włączył się napis SECURE i nic już nie można zrobić.

Poradźcie proszę co zrobić? Czy jest możliwy zakup jakiejś ramki pasującej do deski rozdzielczej (jest to model z ekranem centralnym sterowany z panelu współdzielonego z klimatyzacją) i podłączenie standardowego radia. Czy też bawić się dalej z odkodowaniem używki (firma, która mi sprzedała zaklina się, że powinno działać).

Poszukaj znachora co odkoduje i poda Ci pin radia. Zapisz markerem na obudowie ku pamięci.

Usługa 50zl, taniej niż zabawy z ramkami i nowym sprzętem, dodatkowo zachowana estetyka

Zapytaj o kod tutaj

https://forum-mechanika.pl/threads/kod-do-radia-nissan-micra.4926/page-47

Poszukaj znachora co odkoduje i poda Ci pin radia. Zapisz markerem na obudowie ku pamięci.

Usługa 50zl, taniej niż zabawy z ramkami i nowym sprzętem, dodatkowo zachowana estetyka

Zapytaj o kod tutaj

https://forum-mechanika.pl/threads/kod-do-radia-nissan-micra.4926/page-47

Używka, którą kupiłem jest identyczna - różni się tylko czterema ostatnimi cyframi w numerze seryjnym. Problem w tym, że nie ma w instrukcji obsługi inf. jak wpisać kod do tego centralnego komputera. Żaden przycisk nie reaguje. Napisałem post na podanej stronie. Zobaczę co mi odpiszą koledzy.

Poszukaj w dziale, ładnych parę lat temu miałem N16 w 2,2 DI, odkodowywalem radio, korzystając z opisu na forum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...