Bartez78 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Witam kolegów, jestem nowym forumowiczem jak i właścicielem od miesiąca Nissana Patrola Y61-krótki 3.0. Otóż mam problem z układem kierowniczym polegającym na tym, że po przekroczeniu prędkości 80km/h kierownica zaczyna wariować-drżeć prawo-lewo i muszę zwalniać. Dodam, że jest to bardzo niebezpieczne podczas normalnej jazdy a o wyprzedzaniu to mogę zapomnieć. Patrol był u mechanika był też na stacji diagnostycznej na szarpakach zostały wymienione końcówki drążków amortyzator skrętu i nie pomogło. Proszę kolegów forumowiczów o pomoc lub jakieś pomysły co można z tym zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Witam kolegów, jestem nowym forumowiczem jak i właścicielem od miesiąca Nissana Patrola Y61-krótki 3.0. Otóż mam problem z układem kierowniczym polegającym na tym, że po przekroczeniu prędkości 80km/h kierownica zaczyna wariować-drżeć prawo-lewo i muszę zwalniać. Dodam, że jest to bardzo niebezpieczne podczas normalnej jazdy a o wyprzedzaniu to mogę zapomnieć. Patrol był u mechanika był też na stacji diagnostycznej na szarpakach zostały wymienione końcówki drążków amortyzator skrętu i nie pomogło. Proszę kolegów forumowiczów o pomoc lub jakieś pomysły co można z tym zrobić. Sprawdź gumy panharda , przeważnie wybite tuleje są przyczyną telepawki , rozumiem że koła wyważyłeś ? Jeszcze mogą być przyczyną łożyska na zwrotnicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez78 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Dzięki za info koła założyłem drugi kpl. zimowe oczywiście po wyważeniu u wulkanizatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Dzięki za info koła założyłem drugi kpl. zimowe oczywiście po wyważeniu u wulkanizatora. Dzięki za info koła założyłem drugi kpl. zimowe oczywiście po wyważeniu u wulkanizatora. Dzięki za info koła założyłem drugi kpl. zimowe oczywiście po wyważeniu u wulkanizatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nissan89 Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Rozwiązałeś jakoś ten problem? Czy to było przez opony/koła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez78 Opublikowano 18 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Problem rozwiązany łożyska na zwrotnicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.