Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16]Błąd - niska temperatura paliwa, proszę o pomoc

M3ICHU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, to mój pierwszy temat na tym zacnym forum ^^

W mojej Almerce z silnikiem QG15DE wywalił jakiś czas temu błąd o niskiej temperaturze paliwa (komputer twierdzi że mieszanka ma -45 stopni XD). Pali się "check" oraz auto kompletnie nie ma mocy, oprócz tego w przedziale obrotowym na benzynie (auto ma założoną instalacje lpg 2 generacji) 1800-2000 występuje falowanie, podczas jazdy auto szarpie (i na gazie i na benzynie) ale tylko na obrotach do ok 2500. Auto miało wymieniany przepływomierz i pompę paliwa bo nie jeździło na benzynie, ten pierwszy znowu się rozsypał i czeka mnie wymiana ale mam do was pytanie o właśnie ten czujnik. Gdzie znajdę w samochodzie czujnik temperatury paliwa? Orientujecie się ile to kosztuje? Podpasuje jakiś z innego modelu? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

Pozdrawiam :)

Strzelam, że chodzi o czujnik przy pompie paliwa odpowiedzialny za rezerwę etc. Żadnych innych w układzie paliwowym z grubsza nie ma.

Hmmm tak teraz pomyślałem że twój "strzał" może być trafny, od początku zakupu cały czas pali mi się rezerwa, jak wspominałem auto jeździło tylko na gazie, miało zjechaną pompkę oraz przepływkę, wymieniłem pompkę oraz przepływomierz, wyczyściłem listwę wtryskową i auto zaczęło działać na benzynie, przyznam się że jeszcze ani razu nie tankowałem go za więcej niż 50 złotych (w sensie benzyna) i dlatego myślałem że nie gaśnie mi rezerwa albo że popsuł mi się wskaźnik (od 2 tygodni stoi w jednym miejscu, w sensie po przekręceniu stacyjki podnosi się i tak stoi).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...