chudson Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Z tego co widzę to jedynie od 1,8 można próbować ale koszt 30zł chyba można przeboleć i zaryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Czy ktoś z użytkowników xtraila 2.0 benzyna posiada uszkodzone kompletne sprzęgło wraz z dwumasa? Chodzi mi o zestaw kompletnie niendajacy sie do użytku. Chcę zmienić dwumase na sztywne kolo i uszkodzony zestaw jest mi potrzebny do dokladnych pomiarow i porownania ze zwyklym zestawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 (edytowane) Niech Ci Thunder pokaże wyszukiwarkę części part coś tam i możesz po numerach porównać części. Edytowane 8 Lutego 2018 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Ja mam juz jeden zestaw na oku. Bardziej chodzi mi o to ze jak bede mial taki uszkodzony zestaw to zamowie na necie ten ktory znalazlem. Zawsze moge zwrocic do 14 dni bede stratny tylko przesylke a przyjemniej czas w ktorym samochód bedzie stał na warsztacie skróci sie do minimum. Nikt nie będzie trzymał mojego auta na kanale czy podnosniku aż ja dobiore sprzęgło. Musze mieć pewniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 tak, ale może dobierzesz od innego modelu nowe? po numerze części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Wg mnie powinien pasowac zestaw z nissana altima 2.5 silnik qr25de a sprzegla sa takie same jak w qr20de. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Jeśli chce kupić jednomasę to numery części nic mu nie dadzą bo nie znajdzie numerów dla jednomasy od x-traila bo takiej nigdy nie było. Można spekulować ,że od 2,5 altimy ale pewności nie będzie miał chyba ,że porówna wymiary z dwumasą wyciągniętą z 2,0 . Dobrze kombinuje kolega, Też tak robiłem tylko ,że ja mogłem sobie pozwolić na pozostawienie auta na kanale tydzień bo robiłem to sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 bo robiłem to sam. czyli masz wzór oryginału dwumasy do 2.2.... i w razie jakby co to można się będzie do kolegi uśmiechnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Tak ,gdzieś chyba jeszcze leży w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Tak tylko od 2.2 chyba nie pasuje do 2.0 mogłem sobie pozwolić na pozostawienie auta na kanale tydzień bo robiłem to sam.Ja tak naprawdę też moge bo mam kanał, ojca mechanika i sam potrafię też coś tam zrobić ale czytając Twoj post trochę się wystraszyłem tej operacji choć nie jedną skrzynie już z ojcem wyjmowałem. Raz nawet caly silnik wymieniałem w clio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Jak masz auto zastępcze lub nie potrzebujesz auta na co dzień a do tego kanał i mechaniko-ojca to poradzisz sobie bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Skoro tak mowisz... ale bede jeszcze szukał innego pochodzenia tych drgań bo tak jak pisałem na pw po zmianie opon na nowe jak by sie zmniejszyly wiec może nie pochodzą od dwumasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 A drga podczas jazdy tylko ? Na postoju nie ? A jak jedziesz to ciągle ? Czy tylko jak przyspieszasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Tylko podczas jazdy. Jade np 40 km/h i mam ok 2000 tys obr.nagle wcisne gaz w podloge zaczyna telepac. Dojdzie do ok 3000 i przestaje. Ale jak np dynamicznie przyspieszam od zera to nie czuje tych wibracji. Albo np. Mam dlugi podjazd drogą asfaltową i chce przyspieszyc pod górę. Najbardziej czuć to w okolicy 1700-2100 obr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 12 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 sprawdził bym przeguby wewnętrzne ( zwłaszcza prawy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 12 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Sprawdzić jak najbardziej trzeba - ale przeguby telepią w całym zakresie obrotów i tylko podczas przyśpieszania. Długo z tym walczyłem u siebie i ze złości wymieniłem wszystkie 4 wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 U mnie podczas przyspieszania ale pod obciążeniem. Jak mam prosty asfalt i przyspieszam tak delikatnie to nie telepie. Gdy zaczyna telepac to wystarcZy że odpuszczę gaz i przestaje. Jak sprawdzić przeguby? Byłem pod autem szarpałem półosiami i nie bylo czuć luzu. Ale przyszedl mi do glowy jeszcze jeden pomysł. Nie podobają mi sie dwie tuleje na których wisi tylny most. Jak się wejdzie pod auto to ona są pod mostem. Jak zlapalem za most i nim ruszalem to wydawaly sie bardzo miekkie. Witam, problem z wibracjami rozwiazany. Winowajcą okazał się lewy wewnętrzny przedni przegób. Wszystkim dziękuję za pomoc i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi