fred77 Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Czy odkręcenie kolektora ssącego jest pracochłonne? Pytam, bo muszę to zrobić i muszę wiedzieć czy są jakieś niespodzianki, w jakie narzędzia się wyposażyć, czy jest dobre dojście i czy trzeba mieć jakieś nowe uszczelki oprócz tej pod kolektor. Poza tym jestem ograniczony czasowo, pogodowo i muszę to zrobić szybko i bez zbędnych kłopotów. Pomóżcie, bo wóz do niedzieli musi być sprawny. Uszczelka wymieniona. Niestety nie poszło tak łatwo jak z chłodnicą. Bawiłem się z tym 5 godzin. Byłoby szybciej gdyby nie nakrętka przy zaworze EGR, do której nie było praktycznie dojścia. Co ja się nagimnastykowałem żeby ją odkręcić, a potem przykręcić. Musiałem kluczem oczkowym dojść od dołu kolektora i dopiero tak po milimetrze obrotu ją odkręcałęm. Najgorzej było ją ruszyć, a potem dokręcić gdyż nie było jak porządnie złapać klucza. Dojście fatalne ale się udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.