Pontiak Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Myślałem o tym zeby włożyć tam ledy,ale w końcu darowałem sobie...w sumie może trzy razy je załączyłem. Sprawdzałeś może jak dostać się pod to zabudowę tj. od której strony jest łatwiejszy dostęp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECH0TNIK PL Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Potwierdzam w całej rozciągłości , że w QQ przednie przeciwmgielne to dekoracja !! a jeżeli mają coś podbijać - światłą mijania- to raczej należałoby podbić oko projektantom za taki bubel. Zadko używane hmmm ... no tylko wtedy gdy są potrzebne ! a bywaj takie potrzeby ii kaszana. W Octavii kilka razy doceniłem posiadanie przeciwmgielnych ! naprawdę dawały, nawet były extrema gdzie wyłączałem mijania i korzystałem tylko z nich bo było znacznie lepiej i w podbijanie krótkich to nie wierzę . Szkoda , że są takie słabe, ale też dumam czy nie da się ich lekko wysunąć do przodu .. może coś się poprawi .. Rzadkiej mgły życzmy sobie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) Grzechotnik: ale też dumam czy nie da się ich lekko wysunąć do przodu .. może coś się poprawi .. dokładnie to samo sobie pomyślałem. Są za głęboko Najlepsze halogeny miałem w punto - gdy sam sobie zamontowałem na zderzaku. Miałem kilka samochodów - ale w żadnym halogeny nie były na tyle silne żeby doświetlić drogę. Rzeczona 307 - chyba najlepiej - bo najwyżej. fiaty średnio OK, ople wcale. Edytowane 7 Lutego 2018 przez Brzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Sprawdzałeś może jak dostać się pod to zabudowę tj. od której strony jest łatwiejszy dostęp? Od spodu,zdjąć lub mocno odchylić osłonę silnika.Można też od nadkola,zdjąć koło i nadkole 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Tak w nowym QQ te światła to dekoracja i nic więcej. Zero świecenia. Do przodu wcale, na boki prawie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQillaZZ Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Witam. Odświeżę trochę temat. Zakładam, że niektóre osoby z tego tematu zmieniły sobie halogeny i wiedza jak wyglądają wtyczki od nich. Chcę sobie dołożyć halogeny do mojego QQ. Przeczytałem na forum, że pod maską powinny już być gotowe wtyczki, wystarczy podpiąć halogeny i wymienić dźwignię przy kierownicy. Poszedłem więc szukać dzisiaj wtyczek. Znalazłem w sumie 3 (dwie czarne wtyczki po obu stronach auta z żółtym środkiem jak na zdjęciu 1 i jedną po prawej stronie auta koło spryskiwacza całą czarną, której nie mogę znaleźć po lewej stronie - zdjęcie 2) Możecie mi proszę potwierdzić czy te z żółtym środkiem są od halogenów? Wie ktoś może od czego jest ta cała czarna wtyczka na zdjęciu 2? Dodam, że kable od wtyczki drugiej wychodzą z tego samego oplotu co kable wtyczki 1 i były razem sklejone taśmą przy zbiorniku spryskiwacza. PS Na trzecim zdjęciu zaznaczyłem gdzie były wtyczki z prawej strony auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Ta czarna będzie od jakiegoś nieistniejącego w opcji czujnika,natomiast te żółte,raczej na pewno są od oświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Ta czarna może być od czujnika poziomowania reflektorów- jak ma się taką opcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturdj Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Panowie korzystając z okazji, czy możecie mi polecić sprawdzone żarówki do: 1. świateł drogowych, zauważyłem że tam są H7 - zależy mi na mocnym i białym świetle 2. świateł przeciwmgielnych, nie znam typu żarówki - kryteria takie same jak powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 6 godzin temu, Czech napisał: Ta czarna może być od czujnika poziomowania reflektorów- jak ma się taką opcję Czujnik będzie raczej mocowany do elementów zawieszenia. TeQillaZZ, możesz włączyć halogeny mimo ich braku? Wtedy sprawdzisz czy na wtyczkach pojawi się napięcie. I to będzie potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 W modelach po lifcie mamy> -światła mijania H11-55W -światła drogowe H9-65W -przeciwmgielne H8-35W 2 minuty temu, RAMA napisał: Czujnik będzie raczej mocowany do elementów zawieszenia. Mowa jest o wtyczce, sam czujnik jest mocowany do zawieszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 10 minut temu, Czech napisał: Mowa jest o wtyczce, sam czujnik jest mocowany do zawieszenia No dobra, rozwinę Czujnik poziomowania reflektorów zwykle mocowany jest do elementów zawieszenie samochodu, z tyłu. Żeby lepiej reagował na zamiany obciążenia które zwykle powstają w tamtej okolicy (paliwo, pasażerowie, bagaż). Pisałem ogólnie o zawieszeniu gdybym nie wiedział o jakimś samochodzie co ma to zrobione z przodu (może jakiś chińczyk coś wymyślił) Widzisz możliwość podłączenia tej wtyczki w okolicach zawieszenia przedniego a tym bardziej tylnego koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Tak masz rację są, źle odczytałem oś (tylna) z rysynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 3 godziny temu, RAMA napisał: No dobra, rozwinę Czujnik poziomowania reflektorów zwykle mocowany jest do elementów zawieszenie samochodu, z tyłu. Żeby lepiej reagował na zamiany obciążenia które zwykle powstają w tamtej okolicy (paliwo, pasażerowie, bagaż). Pisałem ogólnie o zawieszeniu gdybym nie wiedział o jakimś samochodzie co ma to zrobione z przodu (może jakiś chińczyk coś wymyślił) Widzisz możliwość podłączenia tej wtyczki w okolicach zawieszenia przedniego a tym bardziej tylnego koła? W Scenicu były dwa czujniki z przodu i z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QashqaiJ11 Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 I w całej grupie VAG są z przodu i z tyłu czujniki poziomowania lamp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 9 godzin temu, QashqaiP11 napisał: I w całej grupie VAG są z przodu i z tyłu czujniki poziomowania lamp. Ja czytałem że od 2008 jest tylko z tyłu ale ja miałem Passata z 1998 więc pewnie źle przeczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi