aroosee Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Witam serdecznie, Mam nissana juke z 2013 r. Od niedawna. Mam takie pytanie: zauważyłem, ze czasami jak wyłącze silnik guzikiem to światła się wyłączają jak otworze drzwi, natomiast czasami światła się wyłączają jak zgasze silnik przy zamkniętych drzwiach. Ktoś pomoże ? Może coś przestawiłem, hmm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zebu Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Gdy masz ustawione światła w pozycji "auto" , światła gasną wraz z wyłączeniem zapłonu. Gdy się jeździ na pozycji w manetce włączonych światłach mijania i zostawiasz manetkę tak ustawioną nonstop, to przy wyłączeniu zapłonu nadal się one świecą, a otwarcie drzwi powoduje odcięcie prądu tak jakby dla zapominalskich i wtedy światła gasną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroosee Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Właśnie tez tak myślałem, dzisiaj sprawdziłem i działa ! Zatem mam włączone na auto i jest już wszystko oki ) dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoti74 Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 A ja znalazłem dziś przypadkiem ciekawą opcję w moim żuczku. Nigdzie o tym nie czytałem i nie wiedziałem, że coś takiego jest, a może być dość przydatne. Mianowicie, jeżeli mamy na manetce światła ustawione w pozycji OFF lub AUTO i pociągniemy ją do siebie (tak jakbyśmy chcieli błysnąć światłami) to zapalają się światła drogowe, tylne lampy i oświetlenie rejestracji. Można to wyłączyć przez przekręcając manetkę na ON, jeżeli tego nie zrobimy, światła świecą przez kilka- kilkanaście sekund po czym same gasną. Można w tym czasie całkowicie zamknąć drzwi, nie ma to wpływu. Przydatne może być oczywiście w przypadku jak musimy wysiąść z auta w ciemnej okolicy i podejść do domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajus63 Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Sprawdzę. Faktycznie może być czasem przydatne. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gropius Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Witajcie, (mój pierwszy post na forum :-) ) włączenie świateł o którym piszesz jest w instrukcji Nissana :-). Jest to to opcja "follow me home", (po wyłączeniu zapłonu). Można pozostawić światła aż do 2 minut włączone. Każde przyciągnięcie dźwigni przedłuża świecenie o 0,5 minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.