fred77 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Z czego można dopasować te gumowe łączniki, łączące chłodnicę powietrza doładowanego z kolektorem ssącym i z turbiną? Zastanawiam się nad ich wymianą, bo już trochę spuchnięte i mają swoje lata. Poza tym ten przy turbinie mi się jakimś cudem rozszczelnił i opluło mi trochę komorę silnika olejem. Jakie są tego średnice i jakie są najlepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel084 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Średnicy nie pamiętam,musisz sobie zmierzyć. A łączników masz do wyboru do koloru : https://allegro.pl/kategoria/tuning-mechaniczny-silnik-i-osprzet-255614?string=%C5%82%C4%85cznik%20silikonowy&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-aut-1-4-1003 Na pewno coś dobierzesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Najbliższy sklep z częściami do ciężarówek i tez dobierzesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Oooooo!!!! Dziękuję bardzo. Czemu na to nie trafiłem? Średnica króćca chłodnicy powietrza doładowanego od ssącej strony silnika to 66mm, a od strony wydechowej 56mm. Muszę zamówić, bo podejrzanie się poci w tych miejscach i jak raz mi coś się rozszczelniło to wolę nie ryzykować, tym bardziej, że czekają mnie dalsze wyjazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.