Pawel084 Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Pewnie wielu z was ma doświadczenie w sprawach spawarek których można używać do spawania cienkich blach samochodowych. Rozglądam się powoli za taką spawarką,ale nie jestem za bardzo na czasie. Kiedyś używano zazwyczaj mig-ów,ale teraz też są jakieś inne, bez gazowe. Nie wiem czy będą się one nadawały do amatorski prac warsztatowych? Proszę o kilka propozycji czym warto się zainteresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 kupiłem kiedyś DEDRĘ 200 na elektrody z Tigiem, musiałem przerobić przyczepę pod jacht i po chwili zamówiłem migomat bo ta to dla cierpliwych inaczej a są też druty w osłonie i wtedy nie potrzebujesz gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel084 Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 (edytowane) No właśnie czytałem o tych z drutem w osłonie.Waham się między nią a tradycyjnym migiem. Migiem miałem okazję spawać wielokrotnie,natomiast z tą z drutem w osłonie nie miałem w ogóle do czynienie. Z racji na swoje gabaryty i brak butli wydaję się być bardziej poręczna niż mig. Zależy mi na tym aby ktoś mi polecił konkretny model,bo moje doświadczenie w tym temacie jest bardzo słabe. Edytowane 10 Lutego 2018 przez Pawel084 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 mam taką i daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1305 Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 bierz tradycyjną drut w osłonie stosuje się jak jest np wiatr praca na wysokości itp ,butle nie musisz kupować od razu możesz wynająć . Miga najlepiej jakiegoś markowego żeby z serwisem nie było problemu . Czasem lepiej używanego kupić niż iść w takie co z daleka pachną ryżem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel084 Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Właśnie tak zrobię. Poszukam tradycyjnego miga. Nigdy nie miałem zaufania do chinoli,wolę kupić nowy markowy sprzęt,żebym tez miał dostęp do części jakby coś klękło. Wielu ludzi z tego co czytałem chwali właśnie te Magnum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Przy wyborze migomatu trzeba wziąć pod uwagę posiadane zasilanie (jedno- czy trójfazowe) i jakie jest zabezpieczenie przedlicznikowe. Z racji tego, że zakup jest raczej z tych "na lata" i planowane użycie do cienkich blach karoseryjnych z czasem może okazać się niewystarczające (tym bardziej przy Terrano ), warto przemyśleć kupno czegoś mocniejszego (prąd spawania min. 190-200A). Dobrym parametrem charakteryzującym migomat jest cykl pracy, charakteryzującym jej sprawność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Ja śmigam na Besterze 1801 5-6 lat i hula bez zarzutu (upsss, odpukać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Z czasem leci w nich sterowanie (płyta US71-2), ale można ją dostać bez problemu. Mimo wszystko bezawaryjności życzę Jednak stary Bester (przed wykupem przez Lincoln'a) był bezkonkurencyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Ja śmigam na Besterze 1801 5-6 lat i hula bez zarzutu (upsss, odpukać) DSC_0001.JPG a ja tu się tak przyglądam i cio to leży na polbruku :D może jakies wymiary :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Radkowi "Połamanemu" wystrugałem do Pajero ... Rumunię z Żółwikiem objechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi