Kafarek Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Dzień dobryOstatnio zauważyłem w mojej Maxime 3.5 v6 przy większych mrozach po odpaleniu silnika po całej nocy kontrolka od oleju nie gaśnie od razu tylko mruga kilka razy przez około 2-3 sekundy.Zalany jest Motul 5w40 przejechane może 4 tys kilometrów wymieniony był również filtr. Dodam też że strasznie ciężko ustalić stan oleju na bagnecie przy kompletnie zimnym silniku kiedy wyciągam bagnet pierwszy raz na zimnym silniku pokazuje lekko ponad stan lecz gdy wytrę i chcę sprawdzić po raz kolejny pokazuję się nieznaczna ilość trochę na dole i góry. Co o tym sądzicie dlaczego tak się dzieje ? Proszę o komentarzePozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1 Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Możliwe jest iż Twój motul to quasi motul ,i bliżej mu do oleju klasy lubro.Żródło pewne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kafarek Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Olej kupiłem w Intercars więc możliwość podróbki jest mało prawdopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.