Kalapan Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 No to obroty dużo za duże.Napraw na początek alternator, jak się nie poprawi to dopiero wtedy kombinuj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Alternator u mechanika. Dzwonił ze uszkodzone jest sprzeglo jednokierunkowe. Trzeba to pilnie wymienić czy można sobie odpuścić? Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Jeszcze jedno szybkie pytanie. Moja przepustnica wyglada tak jak na foto. Czyscic czy nie ruszac narazie? Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Zdj Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalapan Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Prawda jest taka , że podwyższone obroty możesz mieć ze względu na zanieczyszczoną przepustnicę, wystarczy, że gdzieś z lekka nie domyka.Tak oczywiście może być , ale nie musi.Zazwyczaj oczyszczenie nic nie kosztuje, prócz poświęconego na robotę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Spsikałem trochę tą przepustnice środkiem do czyszczenia. Poskladalem i kurcze obroty jeszcze wieksze. Ale nie wiem czy przez czyszczenie czy przez to ze byl odpiety akumulator. Przepustnica powinna być domknieta na max na wyłaczonym silniku? Bo ja swoją jeszcze mogę domknąć ręką. Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 daj fotę po czyszczeniu. Pojeździj trochę to się sama ogarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Wyśle po niedzieli. To nie bylo takie porządne czyszczenie. Napsikalem tylko preparatu kilka razy na zamkniętej i otwartej przepustnicy. Piczekalem az sie rozpusci i znowu kilka razy psikalem. Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 z tego co pamiętam to się czyści kanał i wyjmuje prowadnicę i uszczelkę i wtedy się czyści. Chyba nawet bierze się to na stół. Potem robi się adaptację albo jeździ aż się sama zaadaptuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Ładowanie ogarnięte a obroty jak były wysokie tak są. Jakieś pomysły? Moze czujnik? Na podłączonym interface temperatura dochodzi do ok 50° a wskazówka na zegarze sie nie podnosi.dopiero po chwili zaczyna wędrować do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 U mnie wygląda tak jak na zdj...temperatura ciągle tak stoi, obroty na zimnym i goracym tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 U mnie temperatura tak samo ale obroty tak jak y Ciebie tylko że z drugiej strony kreski . Na foto az tak tego nie widac bo pod zlym kątem zrobilem. Witam, oddałem samochód do mechanika na czyszczenie przepustnicy. Niestety nic to nie dało a wręcz pogorszyło sprawe bo obroty na lpg wzrosły. Sugeruje podmiane przepustnicy na inna. Jak uważacie może to sie udać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi