Dramo Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Witam tak jak w temacie mam problem z ciepłym powietrzem z nawiewu. Co zaobserwowałem. Strzałka od temperatury silnika rośnie nie regularnie, mianowicie podnośni się żeby zaraz opasc, i tak kilka razy puki nie osiągnie normalnej pracy silnika. Ciepło poleci pod warunkiem że mu przycisne do około 3tys obrotów podczas jazdy, wtedy coś tam ciepłego poleci. Zauważyłem też że czasem temperatura potrafi skoczyć powyżej normalnej pracy silnika i wtedy po chwili tak jak by się coś odkorkowalo i spadło do normy po czym leci ciepłe powietrze. Nie wiem czy to wina termostatu czy może czegoś innego. Jeżeli chodzi o zbiorbiczek wyrównawczy, to też mam wrażenie że coś tam jest nie tak. To znaczy bardzo duże ciśnienie tego płyny nawet na zimnym silniku jak auto zdąży się ostudzić i wywala wtedy płyn po odkreceniu korka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Ciśnienie płynu może świadczyć o uszczelce pod głowicą. Prosty tester https://m.olx.pl/oferta/tester-szczelnosci-uszczelki-glowicy-co2-plyn-reakcyjny-80ml40testow-CID5-IDeJxJz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dramo Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Zmieniłem termostat i płyn w układzie, układ od powietrzny i dalej to samo. Ale zaciekawiło mnie czy do nagrzewnicy wgl coś dochodzi. I tutaj mnie zaskoczyła sytuacja bo w nagrzewnicy ani kropelki wody. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Gdy włączysz grzanie szyba tylna oraz lusterka się rozgrzewają. Jeśli tak to komputer dobrze steruje a więc coś musi być to usterka mechaniczna. Z tego co mówisz może być uszkodzony silniczek nagrzewnicy. Najlepiej wymienić całość(nagrzewnice) do naszego motoru (mamy taki sam) można nawet kupić za 100 zł komplet. Ja całe szczęście nie miałem tego problemu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.