hendrix_radek Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Witam. Ostatnio w mojej almerze zauważyłem ze w okolicach 2500 3500 obrotow lekko szarpie samochodem. Auto normalnie przyspiesza i odpala. Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mintaka Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 np. rozrząd, np. czujnik wałka lub wału, np. przetarcie wiązki elektrycznej do któregoś z czujników. np. brak masy, tych naprzykładów może być wiele. Te które wymieniłem to najczęstsze z którymi sie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hendrix_radek Opublikowano 2 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 np. rozrząd, np. czujnik wałka lub wału, np. przetarcie wiązki elektrycznej do któregoś z czujników. np. brak masy, tych naprzykładów może być wiele. Te które wymieniłem to najczęstsze z którymi sie spotkałem. Zauwazylem tez ze na wolnych obrotach zmienial sie kat wyprzedzenia zaplonu i potrafil skoczyc z 8 do 20 stopni w czasie takich anomalii jak przy tym poszarpywaniu. W ecu oczywiscie brak bledow. Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mintaka Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Zawężamy pole posukiwań do rozrządu i czujników , i styków na czujnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hendrix_radek Opublikowano 2 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Zawężamy pole posukiwań do rozrządu i czujników , i styków na czujnikach.Czuniki polozenia walu i walka rozrządu? Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mintaka Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 tak, te czujniki. Kiedy rozrząd był robiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hendrix_radek Opublikowano 2 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Auto kupilem ok miesiac temu i poprzedni wlasciciel nie robil. Czujniki patrzylem i widac ze kiedys juz ktos tam grzebal bo maja tasme izolacyjna. Dla pewnosci jeszcze swieczki wymienie. Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mintaka Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Wydaje mi się ,że tym postem sam sobie odpowiedziałeś co boli twoja almę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nissan89 Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 No to czujniczki do wymiany - masz czuja ze tam zerkles;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hendrix_radek Opublikowano 2 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Czujniki wywalily by chyba bledy w ecu tak samo przy wyciagnietym lancuchu rypneloby ze ktorys zle wskazuje... Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Gdzieś pisało że czyszczenie przepustnicy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mintaka Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Czujniki wywalily by chyba bledy w ecu tak samo przy wyciagnietym lancuchu rypneloby ze ktorys zle wskazuje... Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka nie koniecznie wwala ecu błędy odrazu. Ale biorąc pod uwage taśmę izolacyjna przy wtykach czujników u kolegi to różnie może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hendrix_radek Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 nie koniecznie wwala ecu błędy odrazu. Ale biorąc pod uwage taśmę izolacyjna przy wtykach czujników u kolegi to różnie może być Chyba ktos tak wiazke lapal. Zrobi sie cieplej to rozplacze ten syf i zobacze kable Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Chyba ktos tak wiazke lapal. Zrobi sie cieplej to rozplacze ten syf i zobacze kable Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Kable sa ok a problem występuje tylko przy rozgrzanym silniku... moze byc to wina braku luzow zaworowych? Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mintaka Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Chyba ktos tak wiazke lapal. Zrobi sie cieplej to rozplacze ten syf i zobacze kable Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Kable sa ok a problem występuje tylko przy rozgrzanym silniku... moze byc to wina braku luzow zaworowych? Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Mogą być zawory. sprawdz masy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hendrix_radek Opublikowano 10 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Masy poszlifowałem, problem nie zniknął. Dziś wyciągam świece. Wiem, że w tych almerach nie ma osobnego filtra paliwa, jest tylko zatopiony w obudowie pompy. Czy ktoś próbował może go wymienić? ============================================ Po temacie. Zajechane świece były.Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam71b Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Masy poszlifowałem, problem nie zniknął. Dziś wyciągam świece. Wiem, że w tych almerach nie ma osobnego filtra paliwa, jest tylko zatopiony w obudowie pompy. Czy ktoś próbował może go wymienić? ============================================ Po temacie. Zajechane świece były. Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Kolega przy okazji przepustnice i silniczek krokowy wyczyści nie zaszkodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi