Receptor Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Od kilku dni zauważyłem że zapalając rano samochód 1.5dci bardzo szarpie silnikiem bardzo nierówno chodzi A dodając gazu dławi się. Po trzech czterech minutach wszystko wraca do normy i tak przez cały dzień chodzi normalnie,Samochoód posiadam od 2 tygodni i nie wiem czy to coś poważnego czy to tylko przejściowe i przejdzie gdy mrozy miną. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym. Dzieki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Na samym początku sprawdź stan świec żarowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Może być woda w ropie, kup na stacji buteleczkę, chyba 200 gram, specyfiku wiążącego wodę i wlej do baku jak nie pomoże to trza szukać dalej jak pisze horte mogą być świece, filtr, kiepskie paliwo a w mrozy to wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Też bym zaczął od sprawdzenia świec zarowych jak kolega wyżej pisze Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Receptor Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Dzieki zacznę od świec. Jak to nie będą świece to będę szukał dalej. Dam znać jak znajdę przyczynę o ile znajdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Weź miernik w rękę i zmierz świece. Zajmie ci to 5 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Weź miernik w rękę i zmierz świece. Zajmie ci to 5 minut.A jak to mierzyć miernikiem? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Ściągnąć przewód ze świecy, miernik na ohm, jeden koniec do masy, drugi do miejsca gdzie zamocowany był przewód. W ten sposób zmierzymy rezystancję świecy. Jeżeli na mierniku wyświetli się wartość blisa zeru, to znaczy, że grzałka świecy ma ciągłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Receptor Opublikowano 8 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Świece żarowe okazały się dobre,Ale pierwszego ranka gdy mrozy ustały wszystko wróciło do normy i tak jest do dzisiaj. Dzieki za podpowiedzi i do następnego razu gdzie wasze rady i podpowiedzi znowu się przydadzą oby nie szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.