kubajos Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Witam Mam zamiar zamontować światła LED . Lecz mam auto z Dani gdzie jest wymagane oświetlenie 24h na dobę i w związku z tym mam tak skonfigurowany komputer . Światła dziennie świecą cały czas . Co za tym idzie światła LED się nie zaplą się w dzień gdy czujnik oświetlenia wykryje dzień i będą się palić swiatła mijania . Moje pytanie czy da się zmienić i gdzie konfiguracje komputera ? Jeszcze co mnie ciekawi po zapaleniu silnika mimo przełączenia przełącznika świateł na OFF światła mijania cały czas świecą czy to normalne ? Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 (edytowane) Witam Mam zamiar zamontować światła LED . Lecz mam auto z Dani gdzie jest wymagane oświetlenie 24h na dobę i w związku z tym mam tak skonfigurowany komputer . Światła dziennie świecą cały czas . Co za tym idzie światła LED się nie zaplą się w dzień gdy czujnik oświetlenia wykryje dzień i będą się palić swiatła mijania . Moje pytanie czy da się zmienić i gdzie konfiguracje komputera ? Jeszcze co mnie ciekawi po zapaleniu silnika mimo przełączenia przełącznika świateł na OFF światła mijania cały czas świecą czy to normalne ? Z góry dziękuje W wersji PL jak masz swiatla na OFF to sie nie pala światła żadne. Jak masz włączone światła mijania to przekracasz kluczyk i one sie zapalają jak odpalisz auto. Poszukaj czy nie masz jakiegoś modulu dodatkowo Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Marca 2018 przez scanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Przerabiałem temat. Auto również mam z Danii, też posiadało skandynawski tryb świateł, czyli praktycznie brak możliwości wyłączenia. Pojechałem do serwisu, tam w ciągu paru minut zmieniono ustawienia . Założyłem światła do jazdy dziennej , wszystko odbywa się automatycznie , zaswiecają się , gasną po zmroku lub jeśli jest pochmurno , zalaczaja się zwykłe . Koszt zmiany ustawień coś ok. 50-70 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajos Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Okej muszę to zmienić a gdzie to robiłeś w serwisie Nissana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) Dąbrowa Górnicza. serwis nissana .Wcześniej byłem u dwóch magików, ale nie potrafili tego przestawić. Edytowane 5 Marca 2018 przez mucka38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mereth92 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Każdy kto posiada Consulta3+ ogarnie temat. Szybka zmiana konfiguracji BCM i będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajos Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Właśnie jestem w Nissan Mad Mobil w Gliwicach i działają zobaczymy co będzie. Dam znać. Sytuacja została opanowana. Teraz działa jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) Wszystkie ASO ogarniaja temat. Edytowane 5 Marca 2018 przez OsobaNN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linar10 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Chyba nie wszystkie W Rzeszowie jak byłem pytać o zmianę ustawień świateł to Pan w garniturku na dziale serwis stwierdził że nie ma takiej możliwości Chyba muszę podjechać jeszcze raz i powiedzieć jaki parametr ma zmienić w komputerze Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 W Niemczech jest inna rzeczywistość niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Znam też dilerów w Polsce i to jest zwykła zmiana ustawień pojazdu. z podłączeniem Consulta to 10 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaszka Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Chciałbym odgrzać temat. Gdzie w okolicach Warszawy można zmienić tryb świateł skandynawskich na europejskie? Kto to potrafi zmienić? Dowiadywałem się chyba już we wszystkich serwisach fabrycznych i nie tylko i nic z tego. Znalazłem jakiś serwis na pd. Polski, ale mam dość daleko i cena 300zł to jakby dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mereth92 Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 W każdym ASO to zrobią... Tylko nie dzwoń na infolinie ale jedź do nich i pogadaj z kimś normalnym a nie ludźmi którzy umawiają auta na serwis nie mając o nich bladego pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaszka Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Niestety nie w każdym ASO, byłem rozmawiałem z elektrykami. Początkowo byli zainteresowani, ale potem przyznawali, że nie dadzą rady. Też tak początkowo myślałem, że w ASO to powinni wiedzieć. Jeśli znasz takie ASO to poproszę o kontakt. Mnie się nie udało znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Aso w Chorzowie , mi zrobili za 70 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mereth92 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 20 godzin temu, qaszka napisał: Niestety nie w każdym ASO, byłem rozmawiałem z elektrykami. Początkowo byli zainteresowani, ale potem przyznawali, że nie dadzą rady. Też tak początkowo myślałem, że w ASO to powinni wiedzieć. Jeśli znasz takie ASO to poproszę o kontakt. Mnie się nie udało znaleźć. Odyssey, PGD, Zaborowski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaszka Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Dziękuję mucka38 za konkretną informację, ale jak pisałem trochę mam za daleko. Może jak będę kiedyś w pobliżu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaszka Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 2 godziny temu, Mereth92 napisał: Odyssey, PGD, Zaborowski... Na ile to sprawdzona wiadomość? Z tych 3 to nie byłem tylko w jednym, ale może kiedyś i tam spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi