sowiar Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Witam serdecznie wszystkichOd prawie 3 lat jestem posiadaczem Nissana Almery N16 przed liftem w sedanieTo moje pierwsze auto więc traktuje je jako moje "wprowadzenie" w świat motoryzacji (wiece pogrzebać przy nim na zajawce nie bojąc się że coś spierniczę )I tu pytanie do WasWiem że jest mnóóóstwo tematów gdzie znalazłbym odpowiedzi na wszystkie pytania ale chciałem założyć temat żeby usłyszeć może jakieś porady dla "nowego" ^^ Z Waszym forum trochę już działałem (może nie jako użytkownik ale obserwator)Przy mojej almerce były malowane ramki w przednich lampach (w załączniku, motyw z rozklejaniem opalarką) mam przydymione wszystkie światła poza lampami do jazdy dziennej. (przednie kierunki, boczne kierunki, tylne lampy)Nie planowałem jakichś bodykitów itd, dla tego auta mam prosty plan - gleba + kołodo tego właśnie drobna kosmetyka jak przyceimnianie lamp czy szyb Reasumując:Czy szanowni koledzy motoentuzjaści polecą mi do Almery jakieś fele 16'-17'Jest mnóstwo tematów wiem ale jest też wiele opinii które się kłócą ze sobą o ocieraniu felgi, doborze ET czy odpowiednich sprężyn czy gwintówPoszukuje felg mniej więcej takich:http://www.neoncars.pl/thumbs/w640h960q100/img/products/big/black_7.jpg?v=d40c0cbe5830a922c4eb6af7d8cf76a6 https://thumbs.img-sprzedajemy.pl/1000x901c/5d/de/d9/felgi-disla-hornet-black-diamond-4x1004x108-rok-produkcji-2015-podkarpackie-rzeszow-344520302.jpg http://www.modified.pl/media/catalog/product/cache/3/image/298x298/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/f/o/formulabm.jpg Chciałem też almęrkę trochę obniżyćNie na tyle że progi będą wyzwaniem, delikaaaatnie.Czytałem że źle dobrane felgi mogą trzeć, nie pasować itd dlatego trochę boję się zabierać za to samemu. Czy znacie miejsce gdzie kupie używane felgi (poza allegro i olx)Dodatkowo jakie opony dobierać do felg.Kolejna rzecz, chcę zdjąć emblemat z maski i klapy bagażnika, nie wiem tylko czy są one wyłącznie klejone czy zostaną dziury po jakichś kołkach czy śrubach.Może jest ktoś kto ma N16 przed liftem i się tego podejmował? Zostają jakieś dziury? W planach był jeszcze tłumik, nie jakaś puszka z civica tylko normalny zwykły tłumik. Wydech poszerzony czy owalny byle niezbyt głośny, czytałem że najlepiej coś z kwasówki.Jest jakiś tłumik który ładnie podpasuje pod sedana? nie ma wycięcia z tyłu na zderzaku więc tłumik nie chowa się w zderzak tylko wisi niżej, dlatego żadnej wielkiej puchy nie chcę.Myślałem o filtrach, mianowicie KNJest zwykły płaski filtr K&N ale widziałem że ludzie zakładali też stożkowe do almery, silnik dostaje wtedy bardziej? Jedni mówią że daje konia inni że nie, mnie to nie obchodzi, z K&N słyszałem daje ładny wydźwięk nawet to moje biedne 1.5 w benzynie. Czy lepiej zamontować ten płaski filtr przy następnej wymianie czy pokusić się o stożkowy z dolotem? Co ładniej brzmi?I kończąc może macie jakieś dodatkowe pomysły na drobne mody które poprawią estetykę auta?Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mintaka Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Witam serdecznie... watch.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.