inter18 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Witam Przeszukałem forum , ale nie znalazłem jakiejś informacji o wymianie łożyska ( tył) .Przód jest opisany że bez problemu można wymienić, więc nie ma co sobie głowy dalej zawracać . Wracając do tematu od jakiegoś czasu pojawił się dziwny hałas ( hurgot , buczenie, jakoś tak ) narasta to wraz z prędkością obstawiam łożysko tył . Dzwoniłem do kilku warsztatów powiedzieli że nie da się zdiagnozować bez wypinania napędów ew metodą a może się uda i to to łożysko. Zatem pytanie jak to zdiagnozować w warunkach domowych i jaki jest stopień trudności aby dostać się do łożyska . Brak kanału i typowego podnośnika . Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Wystarczy auto podnieść na podnośniku ,włączyć bieg i nawet przy pomocy kija od szczotki dojdzie sie czy huczy łozysko w kole czy co innego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter18 Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 No dobrze to 1-dno mamy załatwione a co z wymianą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) W dniu 11.03.2018 o 14:02, inter18 napisał: No dobrze to 1-dno mamy załatwione a co z wymianą ? ??????????? No chyba trzeba przystapić do pracy i wymienić to co buczy Edytowane 11 Marca 2018 przez piotrek3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koltoon Opublikowano 28 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Możesz napisać coś więcej na temat tego hałasu. Mam podobny problem. Udało Ci się znaleźć przyczynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacior_WR Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Ja bardzo długo szukałem przyczyny buczenia z tyłu. Podejrzewałem opony, wał napedowy. Łożysko wykluczyłem dość wcześnie, bo po podniesieniu auta i kreceniu kołem nic nie było słychać. Niestety łożyska w X- Trail sa jego słabą stroną ( co wyczytałem później w jakiejś gazecie motoryzacyjnej ) - postanowiłem zrobić tak jak koledzy sugerują: - auto do góry na podnosnik - naped 4x4 włączony - wyłączony system kontroli trakcji W trakcie tego testu, po rozpedzeniu kół do predkosci 80 km/h mechanik ewidentnie stwierdził, ze to lewe tylne łożysko. Zainwestowałem w porządny produkt: https://allegro.pl/lozysko-z-piasta-tyl-nissan-x-trail-t31-i7216537221.html i po wymianie problem znikł. Wreszcie moge sie delektować ciszą w moim aucie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koltoon Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Bacior_WR dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koltoon Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Sprawa się wyjaśniła. Skrzynka rozdzielcza się rozsypała. 180 000 km przebiegu. Samochód nigdy nie jeździł w terenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 W dniu 4.11.2018 o 21:54, koltoon napisał: Sprawa się wyjaśniła. Skrzynka rozdzielcza się rozsypała. 180 000 km przebiegu. Samochód nigdy nie jeździł w terenie... Rozwiń Dziwne.. W tym aucie to sie nie zdarza. W BMW szczególnie X3 to jest normalka ,mało ktora skrzynka wytrzymuje 200 tys.km. To czy jeździł lub nie w terenie to raczej nie ma znaczenia ,winna temu może być wada materialowa albo inna przyczyna.Np.nie wlasciwe holowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koltoon Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Nigdy nie był holowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi