Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] 1.8 114km 2000r - silnik który nie bierze oleju

hubert.c

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :). Chciałem się pochwalić  / pokazać, że nie każdy silnik 1.8 114km lubi zjeść ze 4 litry pomiędzy wymianami :). Moja Almera jest z 2000 r i ma 275 tyś km nalotu, głownie użytkowania w mieście Poznań. Od 8 lat w rodzinie i zalewana 10w/40 K2. Niedługo szykuje mi sie wymiana i poszedłem sprawdzić jaki mam stan, przebieg 14500km i jest trochę powyżej minimalnej wartości. Dolałem dzisiaj ok 0,5l i za miesiąc wymiana. Różnie bywa z tymi motorami, ja akurat jestem bardzo zadowolony :).  

post-85460-0-35280100-1520860135_thumb.jpg

Witam :). Chciałem się pochwalić / pokazać, że nie każdy silnik 1.8 114km lubi zjeść ze 4 litry pomiędzy wymianami :). Moja Almera jest z 2000 r i ma 275 tyś km nalotu, głownie użytkowania w mieście Poznań. Od 8 lat w rodzinie i zalewana 10w/40 K2. Niedługo szykuje mi sie wymiana i poszedłem sprawdzić jaki mam stan, przebieg 14500km i jest trochę powyżej minimalnej wartości. Dolałem dzisiaj ok 0,5l i za miesiąc wymiana. Różnie bywa z tymi motorami, ja akurat jestem bardzo zadowolony :).

Po prostu ma już remont za sobą i od tego czasu nie zrobił więcej niż te 140-170 tysięcy kilometrów.

Nie znam jego wczesniejszej historii :/ byl sciagany z holandi i wtedy mial ok 160 tys km. No to wyjdzie, ze zrobilismy ok 115 tys km.

Nie znam jego wczesniejszej historii :/ byl sciagany z holandi i wtedy mial ok 160 tys km. No to wyjdzie, ze zrobilismy ok 115 tys km.

Obczaj sobie stan półosi krótkiej pod tłumikiem drgań - jak nie będziesz w stanie go przesunąć to oznacza już agonię osi.

Yhym zobacze niedlugo bo kupuje kpl wachaczy na przod, manszety, tarcze i klocki.

do silnika 1800 inżynierzy z nissana wlali 2,7 litra oleju silniki 1600 mają 3,5 litra wiesz co się dzieje z pierscieniami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...