hubert.c Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Witam . Chciałem się pochwalić / pokazać, że nie każdy silnik 1.8 114km lubi zjeść ze 4 litry pomiędzy wymianami . Moja Almera jest z 2000 r i ma 275 tyś km nalotu, głownie użytkowania w mieście Poznań. Od 8 lat w rodzinie i zalewana 10w/40 K2. Niedługo szykuje mi sie wymiana i poszedłem sprawdzić jaki mam stan, przebieg 14500km i jest trochę powyżej minimalnej wartości. Dolałem dzisiaj ok 0,5l i za miesiąc wymiana. Różnie bywa z tymi motorami, ja akurat jestem bardzo zadowolony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Witam . Chciałem się pochwalić / pokazać, że nie każdy silnik 1.8 114km lubi zjeść ze 4 litry pomiędzy wymianami . Moja Almera jest z 2000 r i ma 275 tyś km nalotu, głownie użytkowania w mieście Poznań. Od 8 lat w rodzinie i zalewana 10w/40 K2. Niedługo szykuje mi sie wymiana i poszedłem sprawdzić jaki mam stan, przebieg 14500km i jest trochę powyżej minimalnej wartości. Dolałem dzisiaj ok 0,5l i za miesiąc wymiana. Różnie bywa z tymi motorami, ja akurat jestem bardzo zadowolony .Po prostu ma już remont za sobą i od tego czasu nie zrobił więcej niż te 140-170 tysięcy kilometrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert.c Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Nie znam jego wczesniejszej historii :/ byl sciagany z holandi i wtedy mial ok 160 tys km. No to wyjdzie, ze zrobilismy ok 115 tys km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Nie znam jego wczesniejszej historii :/ byl sciagany z holandi i wtedy mial ok 160 tys km. No to wyjdzie, ze zrobilismy ok 115 tys km. Obczaj sobie stan półosi krótkiej pod tłumikiem drgań - jak nie będziesz w stanie go przesunąć to oznacza już agonię osi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert.c Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Yhym zobacze niedlugo bo kupuje kpl wachaczy na przod, manszety, tarcze i klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1 Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 do silnika 1800 inżynierzy z nissana wlali 2,7 litra oleju silniki 1600 mają 3,5 litra wiesz co się dzieje z pierscieniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert.c Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Wiem, widziałem to w poprzednim aucie, Primera P11 1.8 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.