Adam246 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Cos w tym musi byc Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QQbiac Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Dzięki za info! Ja też tak czuję, że u mnie to chlodnica. I węszę w tym problem globalny a nie przypadkowy zbieg okoliczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr S. Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Miałem ten sam problem i wymianę chłodnicy klimatyzacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 U mnie zmieniali chłodnice klimy po trzech miesiącach od zakupu auta, czekałem na dostawę części z Japonii prawie dwa miesiące. Do tego jeszcze wymienili jeden z węży ponieważ był wypiety z zaczep i się przetarl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Ja miałem chłodnicę wymienioną po 2 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 i tylko wam szumiało na początku po odpaleniu samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Nie, u mnie na początku tylko szumialo a po miesiącu klima przestała działać. Nie można jej nawet było włączyć, ale jak się okazało przez to że nie było gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibek1 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 U mnie dokładnie takie same objawy już nie syczy, klima się załącza ale nie da się włączyć obiegu zamkniętego.Koledzy co dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 a powiedzcie - nadeszły ciepłe dni. u nas temperatura ok 28 st. A klima w aucie tylko na 2 biegu. Może wystarcza aby schłodzic wnętrze. Ale zastanawia mnie że takim małym nadmuchem schładza powoli wnętrze. ( nawiązując do zimy gdzie po krótkim czasie nadmuch włącza się na 5 bieg ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 1 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 a powiedzcie - nadeszły ciepłe dni. u nas temperatura ok 28 st. A klima w aucie tylko na 2 biegu. Może wystarcza aby schłodzic wnętrze. Ale zastanawia mnie że takim małym nadmuchem schładza powoli wnętrze. ( nawiązując do zimy gdzie po krótkim czasie nadmuch włącza się na 5 bieg ) A jaką temp. masz ustawioną? W Pulsarze im niższa tym szybciej działa nawiew, widać z >30o do 22o czy do 18o to duża różnica dla tej klimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 1 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Rzeczywiście nie napisałem. Mam ustawione na 20-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek606 Opublikowano 1 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Mi przy ustawieniu na 20 stopni, gdy auto jest nagrzane i na zewnątrz pokazuje 30 stopni klima zaczyna od 2 biegu, ale po ok. 2 minutach przeskakuje na 5 i chłodzi z czasem zmniejszając "biegi". Więc dziwne że u Ciebie jest cały czas na 2 poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) Tak sobie pomyślałem/ Wiem ż enie powinienem porównywac z poprzednimi samochodami - ale... poprzednie - po 1 minucie wchodziło na maksa aby wychłodzić wnętrze. A dziś 27 st . Auto w słońcu na parkingu - a tu ... 2 bieg i nic więcej. Edytowane 2 Maja 2018 przez Brzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos84 Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Podobno większość QQłek J11 ma ten problem czyli uszkodzona chłodnica - może przez brak osłony... Zaczyna się od kilkusekundowego syczenia po włączeniu klimatyzacji, potem syczy cały czas a na koniec klima nie chłodzi pomimo tego że się załącza - sprężarka też bo obroty idą lekko w gore. Diagnoza: sito z chłodnicy i brak czynnika - maszyna wykazała ilośc odzyskanego czynnka całe "0". Pjemność to 0,5 L. Biorąc pod uwage że koszt 5L czynnika to ok 3000 zł to samo nabicie tym "czymś" będzoe oscylowało w cenie 400-500 zł.albo wiecej + koszt chłodnicy + robocizna. Dziś mam dostać wycenę więc nie omieszkam się nią "pochwalić"...:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike83 Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 4 godziny temu, Kamilos84 napisał: Podobno większość QQłek J11 ma ten problem czyli uszkodzona chłodnica - może przez brak osłony... Zaczynam się zastanawiać czy nie zamaskować wlotu siatką jak to robią koledzy z forum bo rozumiem że chłodnica będzie wymieniana na Twój koszt ze względu na mechaniczne uszkodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0102 Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Miałem siatkę i nic nie dało, chłodnica rozszczelniła się ze "starości". Jestem po wymianie w warsztacie który zajmuje się profesjonalnie klimatyzacją i ogrzewaniem postojowym. Koszt: sprawdzenie szczelności pod wysokim ciśnieniem (podobno najlepsza metoda) + chłodnica + zamontowanie + napełnienie starym czynnikiem = 1350,00zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike83 Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 1350 to jeszcze nie tragedia, mnie w poprzednim samochodzie straszono że coś takiego ok 5 tyś może nawet kosztować. Ciekaw jestem ile za podobną usługę i części bierze ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos84 Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 w zależności od rodzaju chłodnicy i czynnika (stary czy nowy) cena w warsztacie waha sie od 900 zł do 2000-2500 zł. Samo nabicie nowym czynnikiem to kosz 1000 zł (jeżeli oczywiście wszystko wyciekło i musice uzupełnić całe 500 ml.) Pierwsze co zrobie po wymianie to osłona chłodnicy (BTW pomysl z tego forum). Ciekaw jestem czy takie uszkodzenie dąłoby się podciągnąć pod AC - w sumie samo z siebie się to nie zrobiło bo samochód ma nieco ponad 3 lata więc powodem są pewnie wpadające tak kamienie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 mozna by połaczyć z watkiem "Padła klima" - byłoby w jednym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos84 Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Mój ubezpieczyciel zatwierdził naprawę szkody z AC - czekam na częściio naprawa w serwisie nissana w przyszłym tygodniu + nabicie czynnikiem. Wycena ubezpieczyciela to 550 zł ale serwis podejrzewam że wystawi im rachunek na 3000-4000 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi