wisnia_wwy Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Witam wszystkich, od dłuższego czasu szykuję się do zakupu Qashqaia, dużo czytałem w internecie, ale najbardziej jednak interesuję mnie opinia posiadaczy. Zastanawiam się czy silnik benzynowy 1.6 jest wystarczający do tego samochodu, czy nie zamula się za bardzo a gdy przyjdzie do wyprzedzania gdzieś na trasie to nie będę miał śmierci w oczach Jeśli macie takie auto i potraficie obiektywnie odpowiedzieć na takie pytanie to byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linar10 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Ojciec ma właśnie 1,6 i w porównaniu do mojego 2.0 dci to niebo a ziemia. 1,6 to dla mnie żółw. Nie mogę się przyzwyczaić jak muszę jechać jego autem. Brakuje mi gazu pod nogą . Wszystko zależy od techniki jazdy Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) kolego miałem 1.6 ostatnie 5 latkopa dostaje przy około 3tyś obrotów przesiadłem się na 1,4PB z turbodoładowaniem ,toć to rakieta w porównaniu do QQnie raz musiałem zastanawiać się nad wyprzedzaniem a gdy jeszcze komplet na pokładzie,zapoooomnij .jazda z przyczepę to też udręka ,większe wzniesienie i wachlowanie biegaminie raz do 2 schodziłem bo mu mocy brakowałojeśli masz możliwość szukaj 2.0 lub coś w ropie Edytowane 15 Marca 2018 przez m@rcin sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Bardzo zależy z czego się przesiadasz. Dla jednego to będzie rewolucja(przy przesiadce z jakiegoś 1.0L punto), dla innego porażka(jak miałeś wcześniej 2.0L diesla). Przejedź się takim autem i sam zobacz czy Ci odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Ale który 1,6 ? HR16 czy MR16 ? Jeśli chcemy porównać silnik "diesla" z benzynowym to warto by porównać atmosferyczny z atmosferycznym ( Nissan obecnie nie ma atmosferycznego na ON ) i doładowany z doładowanym... bo inaczej to nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia_wwy Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 pytałem o silnik benzynowy, a przesiadam się z focusa 1.6 115km dlatego mam wątpliwości trochę ale dzięki waszym wpisom chyba będę musiał zrezygnować z tego autka, ewentualnie pokombinować i zwiększyć budżet na większy silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 QQ J10 czy J11... HR16 to atmosferyczna benzyna w J10 czyli pierwszej generacji a MR16 to doładowana benzynka w J11 czyli drugiej generacji. Doładowany silnik ma wiecej momentu i koni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 pytałem o silnik benzynowy, a przesiadam się z focusa 1.6 115km dlatego mam wątpliwości trochę ale dzięki waszym wpisom chyba będę musiał zrezygnować z tego autka, ewentualnie pokombinować i zwiększyć budżet na większy silnik nie poczujesz różnicy i raczej nie będziesz z silnika zadowolony ,wieksza buda cięższy ,a motor taki sam co w fordzie masz. tylko poprawi Ci sie komfort jazdy bo wyżej siedzisz i wiecej przestrzeni w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia_wwy Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 QQ J10 czy J11... HR16 to atmosferyczna benzyna w J10 czyli pierwszej generacji a MR16 to doładowana benzynka w J11 czyli drugiej generacji. Doładowany silnik ma wiecej momentu i koni. Miałem na myśli Qashqaia pierwszej generacji. nie poczujesz różnicy i raczej nie będziesz z silnika zadowolony ,wieksza buda cięższy ,a motor taki sam co w fordzie masz. tylko poprawi Ci sie komfort jazdy bo wyżej siedzisz i wiecej przestrzeni w aucie Tak też podejrzewałem, szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Jestem posiadaczem QQ z tym silnikiem i muszę powiedzieć, że jest to muł. Niby dostaje więcej mocy powyżej 3000 rpm ale i tak ten silnik delikatnie mówiąc "nie nadaję się" do tego auta. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia_wwy Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 dzięki Panowie za szczere opinie, warto było zapytać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi