JanuszZ33 Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Witam ! Po 10 latach przerwy , znowu kupiłem sobie nissana 350z . Poszukiwania trwały bardzo długo, szukałem chyba z 3 dni , egzemplarza wręcz kolekcjonerskiego , tak zwanej IGŁY na polskim rynku . No i udało się , trafiłem z przebiegiem 113.000 mil , silnik HR , Wypadek w USA przodem , później znając życie jeszcze pare stłuczek w PL i w końcu trafił do mnie Kolor poezja ( srebrny ten najbrzydszy ) , tapicereczka ślicznie wytarta od wsiadania na lewym boczku , autko ociekało wszędzie plastikiem , podsufitka jasna ( piękna sprawa boczki czarne , pełno plastiku i jasna Podsufitka wraz ze słupkami ) .....mega konfiguracja Co pocieszające Nissan jeździ prosto , ...... hahaha Cena mi pasowała , sprzedający młody 20lat wiec auto raczej nie zamulone Dawno nie jeździłem nissanem , ale jest mega wolnym autem , idzie zasnąć w tym sprzęcie . Cóż chciałem Japonie to mam Jakie są moje plany ......hmmmm Chce te auto zrobić tak abym mógł pojechać na tor i śmigać głównie bokiem ( wiadomo jazda na czas i jazda bokiem to nie ta sama konfiguracja auta , wiec raczej na time attack i super czasy nie ma co liczyć , co nie oznacza ze będę chłopcem do bicia na torze , walkę podejmę z każdym kto bedzie w zasięgu )) Idę zasada dokładnia do auta , a nie wyrzucania i robienia pustaka , tylko dla tego ze chce zachować jakaś estetykę i mieć samochód który w miarę będzie wyglądał i jeździł bokiem ..... Ok koniec podniecania się , kilka fotek igiełki , stan naprawdę miażdży genitalia , aż żal wyprowadzać w deszcz ....... hahaha Kilka dostakowych smaczków jak kupiłem te autko , widać ze w dobrych rękach był i ktoś dbał o najmniejsze detale Osłona silnika na motylku ( od razu mam przed oczami ROWER WIGRY 3 ) ......hahaha Stożki tez wyglądają na stale pielęgnowane ( może 2007 - 2008 r ) Dodatkowo nie było świateł wstecznych ( po co , przecież do przodu się głównie jeździ ) Klocuszki hamulcowe świeże , nie dawno wymieniane ( jak zapewniał sprzedawca ) Hahahaha Rozebralem sprzęta i składam po swojemu , ...... Klocki kupiłem DS 2500 , płyn Rbf motula , stożki NISMO zastąpiłem K&N , i tak powoli składam te auto żeby być gotowy na koniec kwietnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody98 Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Co do reszty to kit, ale te stożki to jakaś masakra o_O w piwnicy za szafa mam mniej syfu niż na tych stozkach jak masz auto do trzaskania po torze to może chcesz się zamienić z lampami przednimi na przedlifty? xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszZ33 Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Nie ,lampy zostają u mnie , już ledy dostały w kierunki z przodu i z tylu Prace nad srodkiem są na ukończeniu , pod maska i w bagażniku również . Oczywiscie wywaliłem : ABS , KONTROLE TRAKCJI , wszystkie AIRBAG , i usunąłem wszystko z zegarów żeby nie było choinki Mam coś z GTR’a , mój pomysł aby zastąpić grzane fotele innym guziczkiem .......hahaha Teraz czekam na : - chlodnice oleju - gwint - felgi - regulowane wahacze przód i tył - myśle czy nie dać dłuższa dźwignie do ręcznego ? Blokuje pysznie , ale bicepsika będę miał dużego tylko na prawej łapie .......... Hmmm - dyfer przerobię u jednego typka z Warszawy co lubi Rude - body kit już mam z USA ( kupiłem drugi bo pierwszy z UK tragedia wykonanie mega syf , nic nie pasuje do nadwozia ) - myśle czy nie zafundować Zetce nowego koloru ( nie srebrnego ) pomalować na nowy kolor , bez wnęk pod maska . Nie ma co dążyć do oryginału , bo już nie będzie powrotu do serii ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Szybko wziąłeś się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody98 Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Co za body że stanów płynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszZ33 Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Cóż body to za dużo powiedziane , mało kiedy wszystko jest fajne od jednego tunera . Zamówiłem spoiler od BLITZA ( czas oczekiwania w USA 5 miesięcy + wysyłka do PL ) No i takie różne dokładki i pierdoly które mi się podobały , zobaczymy finalnie jak to będzie leżało na aucie Tak , wziąłem się do roboty od razu , bo pamietam moje inne auta ile trwa wykończenie tego wszystkiego .... Walczę z zegarem od temp. oleju ( mam zestaw DEFI ale one świecą na czerwono ) , Kupiłem DEPO z pilotem ( myślałem ze kolor amber to pomarańcz , okazało się ze żółty Dałem do wymiany ledy , to okazało się ze szybka niebieska i dalej nie ma efektu wiec w wziąłem szybkę z zegarów DEFI i jest lepiej ale za ciemno to swieci w dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Amber to pomarańcz. Mam u siebie i świeci na pomarańczowo Skasowalem Ci troche tekstu bo 4 razy to samo było napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszZ33 Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Ok dzięki nie wiem czasami tekst gubi albo za dużo wyślę , pod maska założyłem nowe stożki , pare śrubek żeby było podobnie i taka kosmetyka delikatna .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Ładnie schludnie. Hehe też myślałem o naklejce hoonigan w tym samym miejscu. Pierwotnie miała być na szybie ale na szybe pojdzie chyba toyo tires Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszZ33 Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Środek gotowy , mało plastiku zostało i sufit z M pakietu ...hahaha , bagażnik tez .....( może zmienię ta naklejkę na rozpórce tylnej , ale to jak się znudzi , na razie może być , szyba ciemna to nie widać z zewnątrz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Ooo bardzo fajnie wyszło! Deska flokowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszZ33 Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Cały środek zrobiłem folkiem , bagażnik , sufit , słupki boczki i te plastiki za plecami itd .... Wszyscy mówili brać szary Flok , wziąłem czarny , utrzymać to w należytym porządku jest ciężko Czekam na części z UK i USA i biorę się za malowanie auta ( nie maluje bo błotniki będę rolował a przy tej operacji lakier często pęka ) Dziękuje za czule słowa , krytyka również mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody98 Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Kurde fajnie to wygląda:D a jak jest z wytrzymałością flokowania? Bo ja często woze różne rzeczy w bagaju więc pewnie kiepska alternatywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszZ33 Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Fajnie wyglada ale uważam ze bagażnik to słaby pomysł Szybko można uszkodzić Flok .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawxxx666 Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Auta co prawda nie miałem jeszcze okazji zobaczyć, ale właściciela już poznałem i od razu widać, że wyznaje staropolską zasadę "albo grubo albo wcale" Mega projekt, muszę w końcu obejrzeć na żywo, a i czekam na zapowiedziane spotkanie na torze Białystok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 No no no dawno na forum nie zaglądałem a tu proszę proszę ulęga się jakiś sztuka do zmagań torowych Widzimy sie w niedziele w Łodzi - daleko bardzo masz ?? Mi ciężko się rozdwoić by coś w tygodniu CI coś pogrzebać z tym dyfrem tak więc pośmigaj puki co serią zobacz jaka jest beznadziejna, mimo że ma szpere to i tak jedno koło tylko się napędza w dodatku jest obrzydliwie podsterowna i kompletnie nie ma kopa no ale wyrób sobie swoje zdanie a potem jak w grze RPG ciągle progress Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszZ33 Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 To ze ta szpera to badziew to już wiem , pamietam jak miałem wersje DE z 2004 . Do Łodzi mam 300 ( jechałbym przez Wawę) , chętnie przyjadę zrobić smiga , może uda się z raz bokiem postawić na zimowce Napisz mi na priv , czy kanapki brać i termos ,a także o której zaczynacie Kolejka u Ciebie jak do NFZ , tylko ze ja chciałem prywatnie a nie na skierowanie ( proszę weź to pod uwagę ) Musimy sprężać się w miarę z tematem dyfra , chce malować auto i pakować gwint , później to wątpię żebym wjechał ( chyba ze będziemy deski podkładać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Zrób to co ja- zapakuj gwint plus pls to będziesz leżał na glebie a w razie potrzeby wjedziesz w teren i co najważniejsze nie tracisz właściwości jezdnych auta jak w przypadku airride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszZ33 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Rozumiem ze chodzi Ci o gwint z poduszka ? Szczerze to niewiedziałem ze jest coś takiego do kupienia , myślałem ze gwint albo airride Mialem takie rozwiązanie w gallardo spyder ( w serii ) ale tylko na przedniej osi byłem mega zadowolony , nie trzeba było wysiadać i podkładać desek , idealne dla leniwych Jaki koszt takiego zestawu ? Nie wiem czy już nie za późno bo zamówiłem 1,5 tyg temu BC RACING , chciałem HSD MONO ale czas oczekiwania 11/05 to wybór padł na BC RACING . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Tam właśnie nie ma żadnych poduszek jak w air ride. Są takie jakby kielichy nakładane na gwint. Nadaje się to tylko pod kolumnę mac phersona. Na codzien jezdzisz na gwincie zero powietrza zero gumowych poduch. Przejrzyj mój wątek w prezentacjach to zobaczysz. Albo wpisz sobie w yt "z33 pl" są tam 2 części filmiku z budowy mojej zety. Pls masz przedstawiony jak wygląda i działa w 1 części filmiku. Podnosi auto o 8cm. Nie jest za późno. Zadzwoń do Mapeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszZ33 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Jaka jest orientacyjna Cena takiego zastawu ? Bede wiedział czy podkładać deski czy przejść na Twoj system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Nie pamiętam ale wrócę do domu i powiem Ci dokładnie ile to kosztowało ok 2 lata temu jak zakladalem ale już teraz Ci powiem że nie warto bawić się w deski bo ten system jest za***isty a nie jest drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszZ33 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Masz racje , dzwonilem i pytałem o to ( nie do Mapeta ) ale fajne jest to ze jest dedykowany zestaw do BC Zrobiłbym tylko przód Jak masz u siebie ? Przód i tył ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Mam tylko przód bo na tyl w moim zawieszeniu (isc sport) się nie da pls zamontować. Koszt pls wyszedł 4750 zł 2 lata temu - to już jest cena zestawu rozbudowanego by szybko auto podnosił i szybko butle wypełniał powietrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszZ33 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Ok dzięki , super opcja ...... myśle ze zrobię sobie podnoszony przód , może nie od razu ale napewno do tego dojdzie Przez 2 lata ceny pewnie spadły , jutro będę wiedział ile kosztuje gotowy zestaw pod BC . Łukasz dziękuje za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi