marc83 Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Witam wszystkich, Jestem posiadaczem od niespełna pół roku tego modelu (przebieg 130 tys udokumentowany), zaczął się pojawiać problem z wrzuceniem jedynki, blokuje się, problem pojawia się najczęściej po chwilowym postoju, pomaga zmiana na dwójkę i potem bez problemu wchodzi na jedynkę (pompowanie sprzęgłem nic nie daje), może ktoś się spotkał z czymś takim i zna rozwiązanie. Mechanicy narazie bezradni, problem pojawia się raz na jakiś czas, nie jest to reguła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomster Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 u mnie ciezko chodzi 1 i 2, szczególnie jak jest zimno, wymiana oleju nie pomogła zbytnio. Jedynka wchodzi po całkowitym zatrzymaniu, kiepskie te skrzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Istnieje prawdopodobieństwo, że występuje problem ze sprzęgłem. Może wysprzęglik, a może docisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Lub regulacja linek drążka Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Albo trza się przyzwyczaić. U mnie trójka haczy od zawsze, raz mniej raz więcej i to nie wina regulacji, bo by się nasilało. Dziś wszystko składane mechanicznie i nie będzie doskonałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 U mnie też córka narzeka na jedynkę, że ciężko wchodzi. Dla mnie osobiście ta skrzynia 6-b z tak krótkimi przełożeniami to jakiś koszmar. Może dlatego, że na co dzień jeżdżę automatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 A w 1.5 FL dci sa te same skrzynie? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc83 Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Dzięki wszystkim za podpowiedzi, linki były już regulowane, niestety nie wiele to pomogło, a sprzęgła nie chcą rozbierać bo to duże koszty i mówią ze nie ma co na razie tylko jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Dzięki wszystkim za podpowiedzi, linki były już regulowane, niestety nie wiele to pomogło, a sprzęgła nie chcą rozbierać bo to duże koszty i mówią ze nie ma co na razie tylko jeździć. Ten typ tak ma. Trzeba się do tego przyzwyczaić i nauczyć z tym żyć. Żadne regulacje nie pomogą. A sprzęgło? Jeśli się nie ślizga to pomysł trochę kosztowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc83 Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Aha, dobrze ze problem pojawia się co jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi