Rafal20047 Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Witam. Czy ktoś prowadził na nowo przewód antenowy.Proszę o kilka wskazówek.(QQ J10) Mam straszne zakłócenia i chcę wymienić antenę razem z przewodem chyba że ktoś ma inny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Witam. Czy ktoś prowadził na nowo przewód antenowy.Proszę o kilka wskazówek.(QQ J10) Mam straszne zakłócenia i chcę wymienić antenę razem z przewodem chyba że ktoś ma inny pomysł. Witam Zakłócenia masz na pracującym silniku? czy słaby sygnał z stacji. Jeżeli masz zakłócenia na pracującym silniku a na wyłączonym jest dobrze to musisz szukać gdzie indziej w układzie elektrycznym silnika mogą być np. przewody zapłonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taki_jeden Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 A ja stawiam na kamerkę, jeżeli ją masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal20047 Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Witam Zakłócenia masz na pracującym silniku? czy słaby sygnał z stacji. Jeżeli masz zakłócenia na pracującym silniku a na wyłączonym jest dobrze to musisz szukać gdzie indziej w układzie elektrycznym silnika mogą być np. przewody zapłonowe Na pracującym i nie pracującym. Sygnał zanika mimo założenia wzmacniacza. A ja stawiam na kamerkę, jeżeli ją masz. Nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Witam. Czy ktoś prowadził na nowo przewód antenowy.Proszę o kilka wskazówek.(QQ J10) Mam straszne zakłócenia i chcę wymienić antenę razem z przewodem chyba że ktoś ma inny pomysł. Antena biegnie po prawej stronie. Uważaj na podsufitkę bo jest bardzo krucha Audio system.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal20047 Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Antena biegnie po prawej stronie. Uważaj na podsufitkę bo jest bardzo krucha Audio system.pdf Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Witam Na Twoim miejscu ja bym na sucho podpiął pod radio inna antenę i sprawdził czy na tej antenie jest dobry sygnał. Zaczniesz bawić się podsufitką i narobisz sobie problemów a usterka może być gdzieś indziej. Na przykład radio uszkodzona głowica lub jakieś urządzenie które masz zabudowane i ono będzie zakłócało. Jeżeli na innej antenie nie będzie zakłóceń to wtedy bym wymieniał okablowanie anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal20047 Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Witam Na Twoim miejscu ja bym na sucho podpiął pod radio inna antenę i sprawdził czy na tej antenie jest dobry sygnał. Zaczniesz bawić się podsufitką i narobisz sobie problemów a usterka może być gdzieś indziej. Na przykład radio uszkodzona głowica lub jakieś urządzenie które masz zabudowane i ono będzie zakłócało. Jeżeli na innej antenie nie będzie zakłóceń to wtedy bym wymieniał okablowanie anteny. Podpinałem inną antenę i to samo.Może to wina masy? tak tylko strzelam.Masa z karoserii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 witam Czy to są zakłócenia czy słaby sygnał szum. Jak masz możliwość podepnij samo radio pod akumulator bez załączania stacyjki jeżeli dalej są zakłócenia podejrzewam że padło radio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Często przyczyną zakłóceń w radio są wpięte w gniazdo zapalniczki różne tanie ładowarki. Miałem tak w lagunie, gdzie robię właśnie osobne zasilanie dla ładowarek, aby nie zakłócały radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal20047 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Często przyczyną zakłóceń w radio są wpięte w gniazdo zapalniczki różne tanie ładowarki. Miałem tak w lagunie, gdzie robię właśnie osobne zasilanie dla ładowarek, aby nie zakłócały radia. Niedawno inst. gniazdo zapalniczki. Sprawdzę witam Czy to są zakłócenia czy słaby sygnał szum. Jak masz możliwość podepnij samo radio pod akumulator bez załączania stacyjki jeżeli dalej są zakłócenia podejrzewam że padło radio Zlikwiduje niedawno założone gniazdo zapalniczki i zobaczymy. Jak to nic nie da to podpisami pod akumulator. Dzięki za pomoc. Pomogło. Wina zapalniczki. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Witam, Po co Ci dodatkowe gniazdo zapalniczki jeśli można zapytać? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal20047 Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Chciałem takie które miałoby zasilanie bez przekręcania stacyjki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Witam, Przecież gniazdo samo w sobie nie zakłóca, tylko zakłóca to, co w nie wsadzimy. Myślę, że lepiej, zamiast gniazda, zamontować przetwornicę z 12VDC na USB. Na AliExpress są dostępne fajne przetwornice z wyjściem 4xUSB. Płytkę przetwornicy chowasz pod tapicerką i "wychodzisz" samymi przewodami. No chyba, że z gniazda chcesz zasilać lodówkę turystyczną... to już inna bajka Pozdrawiam. Edytowane 30 Marca 2018 przez bhtom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zasilacz na układzie LM350, np. coś takiego: http://allegro.pl/zasilacz-3a-regulowany-lm350t-dc-dc-precyzyjny-i7239348101.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Witam, Ja mam coś takiego: https://pl.aliexpress.com/item/4-USB-Port-Step-down-Power-Supply-Converter-Board-Module-DC-12V-24V-40V-to-5V/32739835584.html?shortkey=3ANbiamQ&addresstype=600 Działa bez problemu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal20047 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Super. Ale mi chodziło o to aby zasilanie było przy wyłączonej stacyjce.To znaczy cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Witam, Skąd brałeś "stałego plusa" do swojego gniazda? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi