Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić primerę P10, P11, P12 - zapytaj tu i tylko tutaj

Gość strzelec
 Udostępnij

Czy jesteś zadowolony ze swojej Primery ?  

836 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jestes zadowolony z zakupu Primery i kupiłbys ją jeszcze raz ?

• Tak
      80
    • Raczej Tak
      38
    • Raczej Nie
      3
    • Nie
      2
    • Napewno Nie. To najgorsze auto jakie mialem
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mateusz_P11_144

Kolega wyzej pisal że nałożył koc ;)
Ja od razu mówiłem że to efekt tego że są one białe i w dzień po prostu tego nie widać a w ciemności bardziej sie to dostrzega.
Miałem równiez rozebrane i nie ma tam żadnych czuników zmierzchu czy zmiany intensywności,chyba że to pokrętło ale ja go akurat nie mam ;))

Założenie koca, to to samo co jazda w nocy. Oświetlenie widać a w dzień nie. To samo mam w Tince.

Czasami można uzyskać lepszy efekt gdy rozbierze się zegary i przetrze żaróweczki - one przecież też się zakurzą po pewnym czasie. Prócz tego jak każda żarówka - po pewnym czasie żarnik się wypala i świeci słabiej.

Jak pisałem, można kupić nowe /lecz o większym Wacie nie polecam, bo będzie większa temperatura/, natomiast kompromisem są żaróweczki Led i te mogą być o większym Wacie lecz ze światłem rozproszonym a nie skupionym - czyli soczewkowym.

Pozdrowionka.

• 2 tygodnie później...
Gość Mateusz_P11_144

Witam mam zamiar zakupić NP http://otomoto.pl/nissan-primera-diesel-super-stan-C29033125.html

Czy to dobra cena i czego ewentualnie moge się spodziewać po takim zakupie jakie są koszta wymiany rozrządu i filtrów .

Będę wdzięczny za każdą pomoc. 

Ręce opadają. Poczytaj troche wcześniejsze posty bo pisanie tego samego co 3 karty mija sie z celem. Ja nawet w 174 stronie bodajże wypisałem żelazne zasady oględzin TD

na co zwrócić uwage,co powinno podejrzenia wzbudzac i szczeże-nie chce mi się tego pisać po raz któryś :)

Oszczędze CI szukania i podam:

3350 post zakładka 168.

:)

Zgadzam się z Mateuszem, sam opisywałem obszernie rozwiązania różnych problemów po czym za kilka dni pojawiał się identyczny nowy temat... ale z drugiej strony trochę też rozumiem nowych użytkowników. Czytanie 180 stron jest dość nużące, a nigdy nie wiadomo czy przydatne informacje będą na stronie 15 czy 160... dlatego proponuję stworzyć i podpiąć kilka tematów pt. "na co zwrócić uwagę w CD20T" "na co zwrócić uwagę w SR20DE" czy "na co patrzeć w budzie P11.144". Tam zbierzemy wiedzę która wypłynęła głównie w tym temacie - fakt że będzie to trochę pracy wymagało, ale a nuż komuś się zachce i takie kompendium napisze. A w tym temacie będziemy odpowiadać tylko na pytania dotyczące konkretnych samochodów, typu "obejrzyjcie te zdjęcia i powiedzcie czy tu coś widać".

Taka moja sugestia :) by żyło się lepiej :P

Gość Mateusz_P11_144

Ja rozumiem ale kurde no,żeby nie chciało się poczytać chociaż 4-5 kart do tyłu??
Już by cokolwiek wiedział. Nie karze nikomu czytać całego tematu ;)

NRB- dobra sugestia. Dam znac modom :)

Edytowane przez Mateusz_P11_144

http://otomoto.pl/nissan-primera-2-0-full-opcja-100-oryginal-C29065679.html

mozecie cos powiedziec na temat tego modelu po samym ogloszeniu?

Bylibysmy z zona bardzo wdzieczni za kazda cenna uwage bo chcielibysmy go zobaczyc ale mieszkamy ponad 320km do niego a szkoda jechac na darmo taki kawal drogi.

a  co powiecie o tym

http://otomoto.pl/nissan-primera-C28975521.html

?

Edytowane przez Monia&Krzys

Dla mnie oba bez zastrzeżeń.

W tym drugim tylko mi się nie podoba miejsce zamontowania wlewu gazu, no ale to rzecz gustu. Tył trochę siedzi - typowa przypadłość Primer, nie musi oznaczać dojechanego zawieszenia, choć może.

Zaletą pierwszego jest wyposażenie, drugiego - gaz w cenie i bliskość.

o ja zapytam jak wam się widzi ta sztuka bo mam blisko i kusi ;d
http://tablica.pl/oferta/nissan-primera-lift-p11-2-ob-g-140km-alu-zamiana-99-clima-6900-pln-CID5-ID2F8oj.html#50789134d6

i tak błotniki przednie do wymiany, możliwe że reflektor i zderzak do klejenia i z tyłu pod lampą wgniecenie
co do ceny to niby 6700zł i fv marża, warto?

Gość Mateusz_P11_144

Jejku te wieśniackie nakładki na reflektory ;d
Fajny fajny ale jak siedzisz na koniu ;)

A na powqżnie za 6 brał bym ;)

Edytowane przez Mateusz_P11_144

Maska tez chycona jest i tez trzeba bedzie zrobić..

i pisze ze za 6tys nie sprzeda...

pisze: Nie interesują mnie oferty typu daje 6tys. i zabieram.

Może to to samo auto bo podobne te wieśtuning nakładki na reflektory .

Kolega pisał nie dawno na forum bo nie może znaleść czesci 

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/89794-b%C5%82otniki-brewki-lampa-prosz%C4%99-o-pomoc-p11144-lift/

Czy to zbieg okoliczności ;) ?

Gość mirekg9

Może to to samo auto bo podobne te wieśtuning nakładki na reflektory .

Kolega pisał nie dawno na forum bo nie może znaleść czesci 

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/89794-b%C5%82otniki-brewki-lampa-prosz%C4%99-o-pomoc-p11144-lift/

Czy to zbieg okoliczności ;) ?

To jest ta sama. Nawet początek nicku ma imię Kornel - tak jak sprzedający.

Chyba samochodzik nie zdążył być sprzedany w komisie przed stłuczką. Bo w komisie był cały a tu już nie, i nadal VAT pokrywa sprzedający.

9.05. jeszcze był cały, a 11.05. już nie. Czyżby nie wytrzymał jazdy próbnej? Końcówka napisu na ramce rejestracyjnej jest też ta sama.

Edytowane przez mirekg9

na tablicy jest adres, wklejasz w google i wyskakuje komis, pisałem z gościem i zapiera się że za 6tys nie sprzeda 

Może nie Sherlocku ;)

Mam nadzieje że temat był pomocny :)

Czyta się forum itp.

Ale muszę przyznać ze nie spodziewałem się ze tak ciężko będzie znaleźć dobra primerę P11.144 2.0 w dobrym stanie 

Mam nadzieje ze trafimy w niedługim czasie na taką 

Ale muszę przyznać ze nie spodziewałem się ze tak ciężko będzie znaleźć dobra primerę P11.144 2.0 w dobrym stanie 

Mam nadzieje ze trafimy w niedługim czasie na taką 

No właśnie niestety nie jest ich dużo w obiegu, nie wiem czy to wina tego że w ogóle jest ich mało czy raczej ludzie się nie chcą pozbywać. Ja szukając mojej nic nie wiedziałem o P11 i szczerze mówiąc przypadkiem trafiłem na 2.0. Jakby to był 1.8 to też bym pewnie wziął bez zastanowienia :-) ale mając tę wiedzę którą mam teraz, szukałbym tylko 2.0.