helfi Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Po zimie trochę primerka zmizerniała i chciałbym prosić o pomoc. 1. Nie mam pomysłu jak wypchnąć tą zaślepkę z prawych tylnych drzwi, odkręciłem torxa, który jest pod okrągłą zaślepką i nic nie chce ruszyć. Dostać się od wewnętrznej strony to makabra. Trzeba odkręcać śruby z zamka żeby wyciągnąć klamkę ? Na forum jest instrukcja i przeczytałem ją dwa razy ale nie chce nic na siłę robić żeby nie połamać. Klamka lata lużno tak jakby cięgno wyleciało z zamka. Z przodu kiedyś robiłem oba zamki i bez problemu poszło wg. instrukcji ale tu poległem. 2.Spryskiwacze szyby generalnie odmówiły posłuszeństwa, tzn. z prawej strony jedna dysza tylko leje. Pod maską był rozgałęźnik do rurek z dysz. Rozpiąłem go i puściłem spryskiwanie ale z tych rurek płyn leci słabym strumieniem. To jest normalne ? czy po postu pompka daje za małe ciśnienie. Wymienić pompkę czy same dysze ? Próbowałem je cienkim drucikiem przetkać ale nic to nie daje. Można same dysze jakoś rozebrać i wyczyścić czy trzeba kupić nowe ( używane) ? 3.Klapa bagażnika nie otwiera się przyciskiem na klapie. Z drzwi kierowcy można otworzyć. Kupywać nowy przycisk na klapę czy może być jeszcze coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 1. klamka nie wiem ;D 2. ja robiłem kiedyś w innym aucie tak że kupiłem strzykawkę, kawałek rurki znalazłem gdzieś i przepchnąłem benzynę ekstrakcyjną. U mnie podziałało. 3. Spróbuj dobrać się do tego przycisku, może jakiś styk zaśnieżał lub coś takiego (ogólnie wiesz że nie otworzysz z tego przycisku jeśli masz włączony silnik/zapłon czy nawet klucz w stacyjce. Tego ostatniego nie jestem pewien, żeby nie było napisałem to dla pewności) Ps. do punktu 2. ciśnienie może i być słabe ale robi się mocniejsze na samych dyszach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Spryskiwacze przelej strumieniem od strony dysz w przeciwnym kierunku oczywiscie zdemontowane.Po odpieciu spryskow strumien nie jest zbyt mocny ale moze sie zadtkalo w zbiorniku bo tam zawsze syf bedzie.Dostaje sie poprzez wlew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.