Brzyk Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 HDI tez wycofali. Teraz cytryny mają 3 cylindry jako standard. Pamiętam asterkę 1ke gdzie mieliśmy 1,4 60KM, 1,6 - 75KM . Potem był skok w przyszłośc - 1,6 - 100 KM A teraz 1,6 - 160 KM 1,0 - 75( a nawet 2x więcej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 A teraz w Astrze będą najprawdopodobniej 3-cylindrowe 1.2 z PSA więc gdzie tu niby odwrót od downsizingu. Też cieszę się, że kupiłem jeszcze z silnikiem GM. I choć może pojemnością nie zabija, bo to tylko 1.4, to ma chociaż 4 cylindry i brak filtra cząstek stałych. Natomiast jeśli mówimy o wycofywanym 1.2 TCe Renault,to pewnie nowe normy emisji spalin go zabiły. Poza oczywiście potrzebą wprowadzenia modyfikacji, bo przecież sami wiemy o jego wadach, które serwisy rozpaczliwie próbowały wyeliminować zmianą oprogramowania. Zobaczycie, że do jesieni zniknie z rynku sporo fajnych silników (u różnych producentów) ze względu na konieczność dostosowania się do nowych norm emisji spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Ojojoj ale dobrze żem zdążył nabyć 1.6 dig-t i dokładnie, szczęściarze z nas hehe Oby Wasza radość trwała jak najdłużej - życzę z całego serca Ja już w całej rodzinie zapowiedziałem , że jak by mi w przyszłości wpadł do głowy pomysł z zakupem Nissana to mają mi go wybić czym chcą . QQ J10 z silnikiem 1,6 117 KM - rewelacja 5 lat bez problemów. QQ J11 z silnikiem 1,6 DiG-T - dramat 5 miesięcy bez problemów a teraz to same problemy i wizyty w ASO w sondą QQ z każdym innym nowym silnikiem - nawet nie chcę o tym myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Słuchaj, na niemieckim forum jest gościu co miał problem z sonds w 1.2 W końcu wymienili mu silnik, bo nie potrafili znaleźć przyczyny... Walcz o nowy silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Rafi,dzisiaj dzwoniono do mnie z Węgier w sprawie Kaśki i proszono o cierpliwość.Sprawdzają historię "choroby"Kaśki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Leczą na odległość a pacjent na złość żyje Jacko nie daj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 sprawdzają historię? dzwonili z węgier? może chcą odkupić :P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Rafi,dzisiaj dzwoniono do mnie z Węgier w sprawie Kaśki i proszono o cierpliwość.Sprawdzają historię "choroby"Kaśki.Jacek - do mnie też dzwonili z Węgier , sympatyczna Pani była nawet przygotowana bo konsultowała się z ASO i obiecała , że jak teraz oddam auto do serwisu to będą się konsultowali i robili wszystko aby usunąć usterkę. Pożyjemy zobaczymy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Czyli taktyka ta sama co w Polsce.Zepchnij na ASO i bujaj się kliencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Rafi,dzisiaj dzwoniono do mnie z Węgier w sprawie Kaśki i proszono o cierpliwość.Sprawdzają historię "choroby"Kaśki. Daj znać, co tam z siebie wykrzeszą, bo sprawa jest ciekawa. Przyzwoitość nakazywałaby sprwdzenie, czy ten ukruszony izolator świecy został w cylindrze w tym nowym silniku. Jesli faktycznie wewnątrz cylindra pozostały po nim jakieś ślady to zaczyna się robić kosztownie - gwarant może próbować obciążyć odpowiedzialnością ASO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 A ASO właściciela. Spychologią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POL Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 (edytowane) Premierę nowej generacji Nissana Qashqai zaplanowano na 2020 rok Edytowane 19 Czerwca 2018 przez POL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozbef Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POL Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Nie mogłem wkleić linku , wrzuciłem same zdjęcia, teraz się udało https://www.msn.com/pl-pl/motoryzacja/wiadomosci/jaki-będzie-nowy-nissan-qashqai-przede-wszystkim-hybrydowy/ar-AAyP1vW?ocid=spartanntp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Wygląda jak Mazda CX5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Heh, po co robią Micrę na szczudłach :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Pewnie silnik będzie 09 albo 08L:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozbef Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 E tam e tam - będzie potęga 1.3 Tce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Przydałby się dobry automat..!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozbef Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Godzinę temu, Pontiak napisał: Przydałby się dobry automat..!!! Ano dobrze gadasz- przydałby sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 NIestety.Ekolodzy zablokowali produkcję Nissana i już do dealerów nie docierają samochody z nowej produkcji z silnikami 1.2,1.6,1.5d,1.6d Wszystko ma być zastąpione super jednostką nadającą się do wszystkich wozideł nissana ,1.3 130 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozbef Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Jeśli to " przerobione" 1.2 Dig-t to ja dziękuję Olejowe problemy gwarantowane momencik też chyba mikry. Jedyne co - to chyba 4 cylindry na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Jest to całkowicie nowa jednostka,,mariaż Nissana,Reni i Mercedesa...co z tego wyszło,nawet w salonach nic nie wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 1 godzinę temu, JACKO29 napisał: NIestety.Ekolodzy zablokowali produkcję Nissana i już do dealerów nie docierają samochody z nowej produkcji z silnikami 1.2,1.6,1.5d,1.6d Wszystko ma być zastąpione super jednostką nadającą się do wszystkich wozideł nissana ,1.3 130 KM No nie wieże co już zaczyna się wyrabiać...??!!! Protestuje...!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 wyjdzie na to że wszyscy wrócimy do ulubionego fiacika. panda z silnikiem fire Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi