Dor Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Witam. Zakochałem się w Note 2. Chcę kupić ten samochód i nawet po wielu miesiącach poszukiwań udało mi się znaleźć jeden samochód w bardzo dobrym stanie. Chciałbym przed kupnem zweryfikować jego historię. Niestety na stronie historiapojazdu.gov.pl po wpisaniu nr rejestracyjnego, numeru VIN i daty pierwszej rejestracji otrzymuje informację, że nie ma danych o tym pojeździe w bazie cepik. Na innych stronach do sprawdzania VIN otrzymuje tylko informacje bardzo podstawowe, bez informacji o statusie napraw pojazdu itd... Teraz właściwe pytanie. Czy wiecie może w jaki inny sposób zweryfikować potwierdzić dane samochodu? Biuro obsługo Nissana odesłało mnie z kwitkiem. Z góry dzięki za informacje i odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Z tych "odczytywaczy VIN" w internecie dowiesz się tylko o podstawowych informacjach. Jak chcesz więcej to musisz być prawnym właścicielem i w serwisie ASO, lub po zarejestrowaniu się do You+Nissan. Nic więcej się nie dowiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dor Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Dzięki za odpowiedź! Czyli teoretycznie, jeśli kupię samochód i zarejestruje się na stronie you+nissan, to będę miał dostęp do historii samochodu? W tym informacji co ewentualnie było w nim naprawiane i jaki przebieg był rejestrowany w trakcie przeglądów? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Po zarejestrowaniu oczywiście więcej wiadomości niż z wyszukiwarek.....ale o naprawach to już tylko w ASO. Mi nie robili żadnych problemów mimo że samochód był od nowości serwisowany w niemczech. Po zakupie i wizycie w ASO dowiedziałem się co było naprawiane i co było robione, wymieniane na kolejnych przeglądach. Dalej mam ciągłość serwisową w Polsce i GB. Oczywiście muszą rozmawiać z prawnym właścicielem pojazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dor Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Rozumiem, dzięki za info. Kupie (od właściciela komisu) z fakturą VAT marża, pojadę do ASO zrobię przegląd z wglądem do historii i jak będzie coś nie tak to "niezgodność towaru z umową" Raz jeszcze dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.