Kabar24 Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Jakich opon na lato używacie? Muszę zakupić nowy set, myślę o Toyo lub Yokohama, ale kolega bardzo poleca Uniroyale Rainsport 3. Tylko kiedy o nich czytam to sporo ludzi pisze o miękkości opony, zwłaszcza w zakrętach, a ja raczej jezdze szybciej a droga ma sporo zakrętów. Coś możecie polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Miałem Uniroyal Rainsport 3 (224/45/17R) w poprzednim aucie (Seat Leon 190KM/400Nm) i byłem bardzo zadowolony. W deszcz ciężko było zerwać przyczepność. Faktycznie w zakrętach czuć było, że opona jest dosyć miękka na ściankach. Jeździłem 1 sezon tylko na nich i zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenia. Jak będę wymieniał w Juke'u opony to wlecą Rainsporty 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnnyBravo Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Z toyo masz proxes cf2, yokohamę to advan fleva 701. Uniroyale są ok, na deszczu super, ale mniejsze przebiegi. Ciekawe też jak wygląda z czasem skuteczność tych opon wraz ze zużyciem bieżnika, bo wiadomo nowe opony to wszystkie dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosman Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Od nowośći Micheliny Primacy 3 215 55 17 Świetnie trzymają na zakrętach. Ciche . Oszczędzają paliwo ,tak piszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zivi Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 ja polecam yokohamy..świetnie trzymają się drogi na suchej i mokrej nawierzchni,w zakrętach auto zachowuje się perfekcyjnie..są ciche nawet przy dużych prędkościach powyżej 200 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 5 godzin temu, zivi napisał: ja polecam yokohamy..świetnie trzymają się drogi na suchej i mokrej nawierzchni,w zakrętach auto zachowuje się perfekcyjnie..są ciche nawet przy dużych prędkościach.... W pełni potwierdzam zalety opon Yokohama - miałem letnie w Almerze N15, a przy tym są stosunkowo tanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.