domkor Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Witam Z uwagi na znaczny spadek jakości świateł ( zasięgu i jasności ) postanowiłem wymienić reflektory przednie i pojawił się problem, mianowicie czy wkładać OEM, czy zamiennik . OEM troszkę drogi a o popularnych zamiennikach na forach piszą że straszny szajs. Pomyślałem więc żeby kupić tzw. pierwszy montaż ale nie sygnowany logiem Nissana stąd moje pytanie. Czy ktoś orientuje się jaki producent robił reflektory na pierwszy montaż do t30? . Ewentualnie czy jeśli ktoś wsadzał zamiennik to może poda jakiej firmy i czy podczas eksploatacji się sprawdziły . Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Lepiej dać do polerki fachowcowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Polerka nie jest długowieczna. Stary plastik nawet spolerowany dosyć szybko się utlenia i matowieje. Trochę lepszy efekt daje lakierowanie kloszy ( lakier przeciwdziała UV) Do tego bywa ,że plastik jest zmatowiały od wewnątrz a to problem. Albo mikropęknięcia się zdarzają ,których nie da się spolerować. Z tego co kojarzę to firma TYC ma dobre opinie wśród zamienników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) To prawda niestety. Dobra polerka wew/zew z lakierem na rok a może dwa starczy. Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domkor Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 To prawda niestety. Dobra polerka wew/zew z lakierem na rok a może dwa starczy. No właśnie, polerkę już kiedyś robiłem przy innym aucie ( Mazda MPV) i niestety tak jak kolega pisze po roku wróciłem do tego co było. Dlatego tym razem szukam innego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Polecam lakierowanie. Robiłem w kilku autach i efekt trwalszy niż polerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Polecam lakierowanie. Robiłem w kilku autach i efekt trwalszy niż polerka Lakierowanie jest jak najbardziej zasadne ale po wcześniejszym wypolerowaniu kloszy lamp. Wtedy one będą wyglądać jak nowe i nie mal podobny okres czasu wytrzymają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 polecam wykonać polerkę samemu... tak ok godzinki poświęcić na reflektor i będzie jak nówka. nakłady: papier wodny: 600 (lub 800 w zależności od stopnia zniszczenia), 1000, 1500, 2000, 2500 po arkuszu starczy na dwa razy pasta polerska miska z wodą (ja dodaje jeszcze kroplę jakiegoś mydełka lub płynu do mycia) szmatka (ew wkrętarka z nasadką lub polerka) a na koniec delikatnie położyć https://allegro.pl/kategoria/lakiery-bezbarwne-253288?order=m koszt wszystkiego ok 50zł a jak raz na 2 latka przelecisz światła to tragedii nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 papier 2500 to zbyt dużo na położenie klaru. Powierzchnia musi być chropowata aby dobrze się trzymał ,można skończyć na 1200 a nawet 800 tak samo jak się to robi przy matowieniu podkładu przed lakierem. Można też położyć PZP przez lakierem aby lepiej chwycił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domkor Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Wszystko gra tylko u mnie problem raczej dotyczy bardziej wypalonych matowych odbłyśników , klosze oczywiście swoją drogą ale podstawowy problem to odbłyśniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Wszystko gra tylko u mnie problem raczej dotyczy bardziej wypalonych matowych odbłyśników , klosze oczywiście swoją drogą ale podstawowy problem to odbłyśniki. Regenerować w lampie można i lustra ale w przypadku X-traila to jest skórka za wyprawkę. Kup nowe lampy albo w dobrym stanie używane. Jak chcesz pozostać przy starych lampach a są na zwykłe żarówki , nie boisz się kontroli policyjnej to możesz wstawić żarówki o większej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 to tylko zabije lampy szybciej i skuteczniej Piotrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 to tylko zabije lampy szybciej i skuteczniej Piotrze. Zgoda ,ale przez jakiś czas-w zależności od stanu lustra wyraźnie poprawi widoczność dla kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 ... oślepiając pozostałych uczestników ruchu Ostatnio kupiłem do swojej Primery reflektory Depo (wg mnie jeden z lepszych zamienników) i jestem z nich zadowolony (wiadomo jak marne są soczewki w P11.144). Oświetlenie zdecydowanie poprawiło się, wyraźna granica odcięcia. Wbrew pojawiającym się opiniom, że czasami są problemy z ustawieniem świateł - u siebie tego nie miałem. Licząc się z tym, zakupu dokonałem na all.. u sprawdzonego sprzedawcy (zawsze można oddać w ciągu 14 dni). Rozważałem również możliwość metalizacji, ale zdecydowałem się na zamiennik (tym bardziej, że pojawił się problem zaparowania). a cena usługi była niewiele mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Na czym opierasz stwierdzenie ,ze to jeden z najlepszych zamienników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Na praktyce - zakładałem je w wielu samochodach: Opel, VAG i teraz Nismo , co prawda nie dorównują OEM, ale to nie ta półka cenowa (oczywiście nikt nikomu nie zabrania montować Valeo). Według mnie z dostępnych zamienników w kategorii jakość/cena takim średniakiem jest Depo, później długo nic i TYC (w środku DJAuto). Jakość przekłada się na cenę. Zresztą ile osób, tyle opinii na temat wyższości jednych nad drugimi - to jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Potwierdzam depo i valeo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 patrząc na różnicę w cenie między depo a tyc na allegro to nie widzę w takim razie sensu montować depo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Stanley Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 A tak na szybkiego może być ??? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 u pięknie. Plus ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domkor Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 a jak to osiągnąłeś jeśli można wiedzieć. konkretnie jak pasta jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Dokładnie, plus leci, a ponad to... jak to osiągnąłeś...podłączam się do pytania... jeśli mam być szczery to moje 2x gorzej wyglądają niż Twoje przed zabiegiem... dzięki za wskazówki i jak wspomniałem...plus leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Stanley Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 (edytowane) Sam się zdziwiłem , około 5 minut na reflektor ( ręcznie) , a środek to Regenerator Reflektorów z serii T- CUT ( 29 zł). Dokładnie taki jak ten , tylko 90 groszy tańszy https://allegro.pl/t-cut-regenerator-reflektorow-zestaw-regeneracji-i6007613968.html Edytowane 12 Lipca 2018 przez Mały Stanley dodanie linku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi