chudson Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada lub bawił się Consultem 3 ?interesuje mnie jakie możliwości ma on w naszych xtrailach. Czy zrobi coś więcej niż tester uniwersalny którym można dopisać wtłryskiwacze, zrobić adaptacje pompy,odczytać błędy sterowników czy posprawdzać elementy wykonawcze. Czy Consult ma na przykład możliwość pogrzebania w module komfortu i wyłączenie opcji otwierania drzwi pasażera na drugie wciśnięcie pilota ? ( tak wiem w późniejszych można to zrobić w pilota ale we wcześniejszych i przedliftowych nie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Drzwi nie zrobisz programem bo sterownik od centralnego jest osobny a nie centralny. W ogóle "Xks" nie ma czegoś takiego jak moduł komfortu. Jak chesz by dzwi otwierały się razem to zobacz temat o tym w warsztacie. Trzeba zrobic zworkę między przewodmi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 to był tylko przykład , ogólnie zastanawia mnie czy warto inwestować w consulta czy lepiej zadowolić się dużo tańszym klonem delphi do własnych potrzeb ( który wiele potrafi ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbendul Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Delphi nie zrobi ci adaptacji przepustnicy np , na pewno nie polaczysz sie z Natsem , chcecie to mam program zrobie screena co dokladnie moze w nissanie zrobic , czyta bledy kasuje je ..i to tyle robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 31 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Delphi mam i wiem co potrafi (faktycznie z bajerów to mało ) zastanawia mnie co można np ryżowym Consultem 3 albo Clipem od renault Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbendul Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Testowalem jeszcze WURTH , odrobine lepiej ale rowniez bez szalu :/ nadal brak podlaczenia z natsem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Wurth i ds150 są bardzo podobne. Mnie obecnie interesuje czy kazdy chiński clip zagada z softem consulta. Mało informacji na necie ale jedno z sensowniejszych źródeł mówi .że tak o ile sonda wykrywana jest jako "Alliance" tylko ,że kupując nigdy nie mamy pewności co siedzi w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.