lucianin Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow forum i NISSANOW Od 2 dni jestem puki co szczescliwym posiadaczem X-Trail`a z 2017r. 2.0 dCi w wersji TEKNA. Chcialbym sie spytac jak wyglada u Was sprawa z w/w systemami ? Posiadam właczone Engine Brake & Trace Control , zrobilem juz ponad 1000km trasa/miesto i nie zauważyłem zeby auto w znaczacy sposob hamowalo silnikiem lub jakos lepiej zachowywalo sie w zakretach niz auto ktorym dotychczas jezdzilem. Zwrocilem uwage ze nawet na wyswietlaczu Chassis Control nie dzieje sie absolutnie nic, a niby tam powina wyswietlac sie grafika obrazujaca system ktory dziala ? Jak wyglada sprawa u Was ? Przejrzalem wszystkie watki dotyczace X-Trail ,ale niestety nic nie znalazlem , byla tylko wzmianka dotyczaca Qashqai`a ale mnie interesuje X . Dziekuje za wszystkie odp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Uznaj, że tego nie ma i będzie Ci się łatwiej żyło Jeżdżę swoim prawie dwa lata i jeszcze tego odczułem i chyba na tym ma to polegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucianin Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Uznaj, że tego nie ma i będzie Ci się łatwiej żyło Jeżdżę swoim prawie dwa lata i jeszcze tego odczułem i chyba na tym ma to polegać. Troszke bez sensu placic tyle kasy za cos co niby nie dziala lub tego nie ma prawda ? Tym bardziej ze NISSAN szczyci sie tymi wszystkimi systemami... Hamowanie silnikiem wydaje sie byc fajna opcja o ile dziala to skutecznie tak samo z tym systemem kontroli jazdy i utrzymania toru jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Odnosnie działania tych systemów, myślę że instrukcja wiele wyjasni, YouTube też bywa pomocny. Co dla Ciebie jest systemem kontroli jazdy i utrzymania toru? To nie jest system autonomiczny ani nawet pojazd szynowy... Zakładam, że wybierałeś świadomie i nie w ciemno, więc odpowiedź pozostawiam Tobie samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucianin Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 (edytowane) No wlasnie instrukcja niewiele wyjasnia. Opisuje tylko ogolnikami , na YT widzialem ze Chassis Control pokazuje dzialanie danych systemow ,ale mowie u mnie "cisza" , tym bardziej nie czuc zadnego hamowania silnikiem. Czym dla mnie jest opsuje wlasnie instrukcja 5-32 - 5-34 , widzialem rowniez filmik pokazujacy ten system kontroli ruchow nadwozia itp. Wyslalem rowniez zapytanie do NISSANA zobacze co mi odpisza. W zalaczniku info z broszurki. Kazdy X jest wyposazony w te 3 systemy ??? ??? ??? Edytowane 7 Kwietnia 2018 przez lucianin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Nie wszystkie mają engine brake. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucianin Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Nie wszystkie mają engine brake. Ok rozumiem , a jak moge sprwdzic czy moj to ma ? W salonie koles powiedzial ze auto ktore kupilem jest w najbogatszej mozliwej wersji . Wracajac do mojego pytania czy te 3 systemy ktore wymienilem w powyzszym poscie sa w standrdzie czy to zalezy od wersji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 No przecież zalaczyles zdjęcie w pierwszym poście. Jeżeli jest z Twojego auta, znaczy że masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucianin Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Oka dziekuje za odpowiedz i cierpliwosc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 U mnie działa w zakrętach jak ostro wchodzę to go hamuje . Własciwie to tylko nie odczułem działania kontroli ruchów nadwozia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmallCity Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 dziala, trzeba to wlaczyc, dodatkowo mozna wlaczyc ekran tej funkcji, ktory pokazuje, dzialanie wspomagania ruszania pod gore przodem i tylem, obrazuje aktywowanie na duzych nierownosciach i na winklach, trzeba sie przejechac przez prog ten duzy lagodny by moglo zakolysac, z ON i OFF i zrozumiemy, ze amplituda pracy amortyzatora znacznie sie skraca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucianin Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 U mnie działa w zakrętach jak ostro wchodzę to go hamuje . Własciwie to tylko nie odczułem działania kontroli ruchów nadwozia... Zgadza sie kolego tak jak piszesz jak sie wejdzie ostrzej w zakret to faktycznie na wyswietlaczu cos sie dzieje dziala, trzeba to wlaczyc, dodatkowo mozna wlaczyc ekran tej funkcji, ktory pokazuje, dzialanie wspomagania ruszania pod gore przodem i tylem, obrazuje aktywowanie na duzych nierownosciach i na winklach, trzeba sie przejechac przez prog ten duzy lagodny by moglo zakolysac, z ON i OFF i zrozumiemy, ze amplituda pracy amortyzatora znacznie sie skraca... To samo na progach zwalniajacych i wiekszych nierownosciach , nie zauwazylem tylko zadnej reakcji podczas ruszania pod gore zeby cos sie wyswietlalo , oraz caly czas nie czuje hamowania silnikiem tak jakby ta funkcja nie dzialala mimo tego ze jest wlaczona , na YT bardzo fajnie to pokazali ze autko swietnie wytraca predkosc np. przed swiatlami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi