Rrabbit Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam. Kilka miesiecy temu kupilem pokrowce na fotele ale niestety okazalo sie ze sa bardzo slabej jakosci. Szukalem na ebayu lepszych, najlepiej skurzanych i cena troche zaporowa bo trzeba zaplacic okolo 80/100 funtow. Zaczalem sie zastanawiac czy nie lepiej wymienic cale siedzenia na oryginalne skorzane nissana z innej primery. Szybko udalo mi sie znalezc na ebeyu zestaw z tego samego modelu. Pytanie czy da sie je podmienic bez problemu i na co zwracac uwage przy zakupie? Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam. P.S. moje nie sa skurzane tylko velur, maja poduszki powietrzne. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Rrabbit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazykill Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Wydaje mi się ze poduszki będą pasować ale zastanawia mnie jak z regulacją siedzeń skórzanych ?? masz wiązkę do podpięcia?? chyba ze będą z pokrętłami (w co wątpię) i pasowalo by juz zrobić to z podgrzewaniem bo żimą d*pa błada i zimna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rrabbit Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam. Crazykill, jset pod fotelem dodatkowa do niczego nie podlaczona wiazka z kilkupinowa wtyczka prawdopodobnie do sterowania fotelem. Jezeli chodzi o podgrzewanie to pod lokietnikiem sa dwa dodatkowe miejsca na przelaczniki a pod spodem jak kilka tygodni temu podciagalem reczny tez widzialem dodatkowa wiazke z wtyczka do niczego nie podlaczona wiec bardzo mozliwe ze samochod jest czesciowo przygotowany. Pytam na forum bo moze ktos juz to robil albo wie jak to zrobic. Moim zdaniem najwazniejsze sa poduszki i czujniki pasow, moze cos jeszcze? Zasilanie foteli czy ogrzewanie to nie problem. Dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Rrabbit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Ja wymieniałem prąd możesz sobie wziąć z zasilania zapalniczki. Reszta pasuje pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rrabbit Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Ja wymieniałem prąd możesz sobie wziąć z zasilania zapalniczki. Reszta pasuje pięknie Witam. Dzieki kolego ,reszta nie powinna stanowic problemu. Sterowanie do podgrzewania foteli miales czy tez musiales dorabiac? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Moje fotele były elektryczne+podgrzewanie. Podgrzewania nie podłączyłem bo nie wiedzieliśmy jak. Mi żadne podgrzewanie nie jest potrzebne. Sam jestem gorący chłopak to mi wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rrabbit Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) . Podgrzewania nie podłączyłem bo nie wiedzieliśmy jak. Nie dziwie sie bo nie jest to takie proste, duzo zalezy co w naszych primach zostalo zainstalowane fabrycznie. Jezeli nic to jest troche do zrobienia bo trzeba by zrobic kompletna instalacje do zasilania i sterowania od glownej skrzynki bezpiecznikowej. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Rrabbit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Mogę powiedzieć jedno. Warto założyć fotele skórzane do nissana są bardzo wygodne i ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rrabbit Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Mogę powiedzieć jedno. Warto założyć fotele skórzane do nissana są bardzo wygodne i ładne Hej Michaell, ile dales za swoje? Twoje byly z innej primery czy z jakiegos innego samochodu pasowaly? Wczoraj sprzedawca z ebaya napisal mi wiadomosc ze nie zgadza sie na moja oferte i musze szukac innych, zastanawiam sie czy nie beda pasowac od innego modelu moze od almery? Pozdrawiam. P.S. Ja nie wiem, czy to ze mna jest cos nie teges czy sprzedawca, jego aukcja to: https://www.ebay.co.uk/itm/NISSAN-PRIMERA-P12-2005-SET-OF-BLACK-LEATHER-SEATS-DOOR-CARDS-AND-ARM-REST-ONLY/142505554870?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m1438.l2649 Zaproponowalem mu 100 a on odpisal ze moze spuscic do 180, tym bardziej ze samochod czesciowo rozebrany stoi pod chmurka i tak naprawde nie wiadomo w jakiej kondycji sa te siedzenia bo zdjecia nie sa miarodajne. Nastepna sprawa ze cena rynkowa primy tutaj w dobrej kondycji to oklolo 700, na dowod tego pierwsza z aukcjii: https://www.ebay.co.uk/itm/Nissan-primera-Turbo-Diesel/222913687323?hash=item33e6b0ef1b:g:U8UAAOSwmOdatLBV Sprzedawca chyba zapomnial ze na rynku obowiazuje prawo popytu i podazy. Moze to tylko moja subiektywna ocena... Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez Rrabbit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Byłem wiele razy w UK i nigdy nie widziałem nissana primery p12 czy p11. Wydaje mi się, że te samochody przyjechały do Polski na części. Ja kupiłem fotele+boczki+podłokietnik+przyciski do podgrzewanych foteli za cenę 800 zł z samochodu z UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rrabbit Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Witam Michaell, jest tutaj sporo primer p12 a i czasem widze 11stki. Nie zapominaj ze byly tutaj produkowane/skladane. No wlasnie ty zaplaciles okolo 150f a gosci oczekuje 190 plus koszty przesylki 60. Ja bym po nie pojechal a to jest jakies 100 mil w jedna strone. Za samochod rok temu zaplacilem 500 i troche mi niepasuje placic 1/3 ceny za siedzenia tym bardziej ze nie wiem ile czasu bede go uzytkowal, moze rok moze dwa ale jak cos padnie i koszt przerosna wartosc to go poprostu zmienie. Dlatego moim zdaniem ta cena jest z ksiezyca, choc nie wykluczone ze znajdzie amatora. Nie biore do glowy, jutro koniec aukcji, zobacze co zrobi potem a mozliwe ze znajde inne w lepszej cenie. Jest jeszcze inna opcja, kupic uszkodzona prime lub nawet rozbita za grosze, w skorze i najlepiej z takim samym silnikiem, wymontowac co przydatne i reszte zezlomowac. Ale zeby mi sie tak bardzo chcialo jak bardzo mi sie nie chce... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Ja też kupiłem w UK nissana 2,2 dci przyjechałem nim do PL i sprzedałem na części. Wracając do tematu jeśli masz sedana to kanapa od hatchbacka nie będzie pasować idealnie. Nie wiem jak z kombi... 0 Odpowiedz Cytuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rrabbit Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Witam. Michaell dzieki za wskazowki, na razie temat otkladam na bok dopuki nie znajde odpowiednich foteli w rozsadnej cenie a mozliwe ze zmienie samochod na inna prime z lepszym wyposazeniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi