Pavllo Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 widzę, że w QQ działa to jak chce... ja wiemy są dwa ostrzeżenia 1- mruga ikonka, 2 ostateczne ostrzeżenie, może być razem z hamowaniem... miałem przez tydzień zastępczego QQ nowego FL i tam jak działało, to od razu 2 ostrzeżenie- raz nawet sam przyhamował ostro jak auto przede mną wolno skręcało w prawo... teraz mam swojego QQ i w nim jak działa, to znów mam tylko 1 ostrzeżenie, a drugie ostateczne jakby nie działało... zastanawiam się czy system się jakoś wraz z przebiegiem "kalibruje" czy jednak na wizycie w ASO zgłosić i poprosić o sprawdzenie? Pytam, bo w zastępczym też jakby na początku kiepsko to działało, a z upływem dni coraz więcej wykrywał, tyle, że tak jak pisałem od razu walił 2 ostrzeżeniem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Jak uwierzysz w ten system to stłuczka gwarantowana, czego absolutnie nie życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Nie, nie chce w niego wierzyć, ale chciałbym, żeby pomógł jak sie zagapie- tak mialem w poprzednim aucie na skrzyżowaniu - gościu ruszyl, ja odruchowo spojrzalem w prawo i jednocześnie ruszylem, a gościu przede mna jednak sie zatrzymał i... Stluczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Ano właśnie tak to działa usypia czujność i bum, też tak miałem za karę i rozleniwienie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Ale ja w starym aucie nie mialem żadnych takich systemów, nawet czujników parkowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 I to zmuszało do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Wydaje mi się ,że to niebiezpieczny bajer. Poza tym ,że jak zadziała to jest to bardzo gwałtowne hamowanie...no i to piszczenie mnie denerwuje. W Nissanach ostatnimi czasy wszysko piszczy i lampki lubią migać. W C13 urządzenie nadawczo odbiorcze jest bardzo nisko, wystarczy liść jesienią albo śnieg i już piszczy i nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos84 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 a czy ten radar antykolizyjny nie działa w zależności od prędkości? Bo jadąc np w korku czy ruszając ze świateł przy prędkości np 10 km/h przynajmniej mi ten radar wtedy nie działa tzn mam wrażenie jakby on był uzależniony od prędkości do zbliżającej się przeszkody niż od samej jej obecności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 jak widać, nigdzie to chyba dobrze nie działa :) https://www.youtube.com/watch?v=QJQOFS4YIfw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Dokladnie tydzien temu mialam kolizje i system zadzialal, na skrzyzowaniu równorzędnym wlasnie patrzylam w prawo kiedy autko zahamowalo Edytowane 5 Czerwca 2018 przez monika99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 No jak system zadziałał skoro zahamowało dopiero na Golfie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Wybrał golfika ot tak sobie taki to system mądry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afrance Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Moim zdaniem hamuje bardzo dobrze. Kilka razy zdarzylo mi sie tego doswiadczyc i to nie jest zwykle hamowanie tylko konkretny hampel. Najwazniejsze ze du*e ratuje. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Kaśka n nie lubi VAG u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 U mnie system też działa. Rok temu się o tym przekonałem jak wracając do domu (jakieś 200m od bramy wjazdowej) zasnąłem ze zmęczenia za kierownicą i samochód sam zahamował na skrzyżowaniu unikając wjazdu w d*pę samochodowi jadącemu przede mną:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi78 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 a czy ten radar antykolizyjny nie działa w zależności od prędkości? Bo jadąc np w korku czy ruszając ze świateł przy prędkości np 10 km/h przynajmniej mi ten radar wtedy nie działa tzn mam wrażenie jakby on był uzależniony od prędkości do zbliżającej się przeszkody niż od samej jej obecności. Mi w niemieckim salonie przy odbiorze powiedzieli ze to dziala powyżej 30kmHWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Doskonale wiecie, ze auto nie stanie w miejscu, a golf, ze tak powiem z lewej strony wcisnal sie przed QQ, ja w tym czasie patrzylam w prawo, gdyz ci z prawej mieli pierwszenstwo a 30kmH moglam wtedy miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 System ten jak każdy inny ma za zadanie minimalizować skutki a nie zapobiegać kolizjom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 U mnie nawet nie pisnął, ja byłem szybszy, a VW T5 jeszcze szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Poprawka do tego co koledze wyzej powiedziano w niemieckim salonie "SYSTEM OSTRZEGANIA PRZED KOLIZJAMI Z PRZODU (FCW) System FCW działa, gdy pojazd jest prowadzony z prędkością co najmniej 15 km/godz." "NIEZALEŻNY SYSTEM AWARYJNEGO HAMOWANIA. Niezależny system awaryjnego hamowania działa przy prędkościach powyżej 5 km/h" To mozna wyczytac w naszej instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos84 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 13 godzin temu, monika99 napisał: "NIEZALEŻNY SYSTEM AWARYJNEGO HAMOWANIA. Niezależny system awaryjnego hamowania działa przy prędkościach powyżej 5 km/h" Raczej nie będę sprawdzał.... Za nic bym nie zaufał temu "systemowi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi