grabo_s Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Powoli mam dość auta. Ani mechanik ani ASO nie znajduje przyczyny wywalania błędów. W kompie oczywiście czysto. Aku wymienione, potem błąd czujnika spalin - wymieniony, Egr - wyczyszczony, Dpf wypalony. Na razie check się nie zapalił- ciekawe jak długo. Ale wywala błędy Zazwyczaj jak jedzie jest ok, zatrzymuje auto na światłach albo bramkami na autostradzie i się zaczyna.... Teraz czekam na check.... Ręce opadaja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 System fault wskazuje na czujniki kamery pewnie kalibracja się prosi, albo padły któreś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 A ten trzeci błaąd to co to? Dwa pierwsze nie powinny mieć nic do check engine, chociaż kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 OT - nieźle porysowane zegry...ja swoich nie dotykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Rysują się od patrzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabo_s Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Wcześniej pojawiał się check i po krótkim czasie wywalał błędy. Teraz check się nie zapalił. Zawsze pierwszy wywala chassis i potem kolejne. Może faktycznie kamery i czujniki trzeba sprawdzić. Problemy się zaczęły po wymianie zderzaka, atrapy. Macie kogoś w Warszawie gdzie można podjechać? ASO? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mereth92 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Jak problem po wymianie atrapy i zderzaka to pewnie ktoś radar od FEBa przestawił albo uszkodził i pokazuje błąd że radar rozkalibrowany. To już tylko w ASO do ogarnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Wiesz jakie DTC zczytali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabo_s Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 W dniu 9.04.2018 o 08:49, OsobaNN napisał: Wiesz jakie DTC zczytali ? Nie wiem Umówiłem się do ASO w wawie, wizyta dopiero 18.04 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Pisałeś ,że byłeś w ASO... dla tego myślałem ,że masz DTC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabo_s Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 W dniu 9.04.2018 o 09:50, OsobaNN napisał: Pisałeś ,że byłeś w ASO... dla tego myślałem ,że masz DTC. Teraz jadę do innego i ich przypilnuje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk A dziś jeszcze taka niespodzianka. Czerwony check auto straciło moc, potem zgasło i nie chciało odpalić. A wszystko w trasie, po przejechaniu 400km. Po check od razu standardowe błędy. W trasie również chassis i inne się zapaliły. Po 20 min check zgasł i po kilku próbach odpalił i jechał normalnie.... Teraz muszę wrócić do Warszawy bo w środę wizyta w serwisie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Temat martwy... Wiec, serwis w Warszawie mnie olał, szkoda gadać, ostatni raz mnie tam widzieli. Ale, nie wiem czy zbieg okoliczności, ale po ostatnim check czerwonym, podejrzewałem wodę w filtrze paliwa . Odkręciłem zaworek, woda nie poleciała ale słychać było jak uchodzi powietrze. Od tamtego czasu auto zrobiło ponad 1kkm bez błędów?! Przypadek albo.. ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi