Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kto ogarnie moje j11 w zachpom albo Warszawie?

grabo_s
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Powoli mam dość auta. Ani mechanik ani ASO nie znajduje przyczyny wywalania błędów. W kompie oczywiście czysto.

Aku wymienione, potem błąd czujnika spalin - wymieniony, Egr - wyczyszczony, Dpf wypalony. Na razie check się nie zapalił- ciekawe jak długo.

Ale wywala błędy 693b29f1ecad72536a50950ba60c7da7.jpga850bc11cb4b46e25bc7332cf4e25682.jpgb539d55c7e4fe9ac6e4de78ffc4c69ae.jpg

Zazwyczaj jak jedzie jest ok, zatrzymuje auto na światłach albo bramkami na autostradzie i się zaczyna....

Teraz czekam na check....

Ręce opadaja

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A ten trzeci błaąd to co to? Dwa pierwsze nie powinny mieć nic do check engine, chociaż kto wie.

Wcześniej pojawiał się check i po krótkim czasie wywalał błędy. Teraz check się nie zapalił. Zawsze pierwszy wywala chassis i potem kolejne. Może faktycznie kamery i czujniki trzeba sprawdzić. Problemy się zaczęły po wymianie zderzaka, atrapy. Macie kogoś w Warszawie gdzie można podjechać? ASO?

Jak problem po wymianie atrapy i zderzaka to pewnie ktoś radar od FEBa przestawił albo uszkodził i pokazuje błąd że radar rozkalibrowany. To już tylko w ASO do ogarnięcia.

W dniu 9.04.2018 o 08:49, OsobaNN napisał:

Wiesz jakie DTC zczytali ?

Nie wiem

Umówiłem się do ASO w wawie, wizyta dopiero 18.04

• 2 tygodnie później...
  W dniu 9.04.2018 o 09:50, OsobaNN napisał:

Pisałeś ,że byłeś w ASO... dla tego myślałem ,że masz DTC.

Teraz jadę do innego i ich przypilnuje.

A dziś jeszcze taka niespodzianka. Czerwony check auto straciło moc, potem zgasło i nie chciało odpalić. A wszystko w trasie, po przejechaniu 400km. Po check od razu standardowe błędy. W trasie również chassis i inne się zapaliły.

Po 20 min check zgasł i po kilku próbach odpalił i jechał normalnie....

Teraz muszę wrócić do Warszawy bo w środę wizyta w serwisie.

67bba9816ab2d6d1d607f8bfe8ddfb75.jpeg

Temat martwy...

Wiec, serwis w Warszawie mnie olał, szkoda gadać, ostatni raz mnie tam widzieli.

Ale, nie wiem czy zbieg okoliczności, ale po ostatnim check czerwonym, podejrzewałem wodę w filtrze paliwa .

Odkręciłem zaworek, woda nie poleciała ale słychać było jak uchodzi powietrze.

Od tamtego czasu auto zrobiło ponad 1kkm bez błędów?! Przypadek albo.. ?